Informatie voor aankomend eerstejaars

Hey aankomende student!

Wat leuk dat je volgend jaar Technische Bestuurskunde gaat studeren in Delft!

Deze pagina geeft meer informatie over de studievereniging van Technische Bestuurskunde, Curius! Lees deze pagina goed door en houd hem in de gaten voor o.a. de boekenverkoop die je vanaf juli op deze pagina kunt vinden!

Voor nu wensen we je heel veel succes met de laatste loodjes van je eindexamen en zien we je graag terug in Delft deze zomer!

Wat is Curius?

S.V.T.B. Curius is de studievereniging van Technische Bestuurskunde. De studievereniging bevindt zich op de begande grond van de faculteit. Hier kun je elke dag gratis koffie komen scoren of een potje Mario Kart spelen op ons 'hok'! Vrijwel alle studenten van Technische Bestuurskunde zijn lid bij de studievereniging. Als studievereniging zijn wij er onder andere voor de kwaliteit van het onderwijs, zo kun je bij een klacht of vraag bij ons langslopen en kun je je studieboeken bij ons kopen met korting! 

Daarnaast bieden we veel sociale evenementen aan, zoals feesten en uitjes georganiseerd door verschillende commissies en kun je elke donderdag een biertje komen doen in het TB-Cafe! Als laatste geven we inzicht in de carrieremogelijkheden na TB door bijvoorbeeld bedrijfbezoeken en lezingen!

De vereniging wordt geleid door 6 studenten, die zich een jaar lang inzetten voor de vereniging. Daarnaast zijn er verschillende commissies waar je aan kunt deelnemen! Denk aan de Bar Commissie, de Activiteiten Commissie en zo ook de WOEJ commissie, die voor jullie het eerstejaarsweekend in de zomer zullen neerzetten!

Eerstejaarsweekend (WOEJ)

Op 19 t/m 21 augustus vindt het Weekend Ontvangst Eerstejaars (WOEJ) plaats! Tijdens de WOEJ leer je je studiegenoten kennen en maak je kennis met zowel Delft en Curius in dit weekend vol leuke en gezellige activiteiten!

Je kunt je hier aanmelden voor zowel de WOEJ als de Owee (centrale ontvangstweek van de TU Delft). Er zijn beperkte plekken beschikbaar, dus meld je meteen aan!

Update 09-08-2022:
Belangrijk: uiterlijk maandag 15 augustus ontvang je een uitgebreide mail met alle informatie over het eerstejaarsweekend!

Boeken

Bij Curius kun je je studieboeken met korting kopen. De boeken die je voor de eerste vakken nodig hebt, kun je hier bestellen. De uiterste besteldatum is 30 augustus, zodat jij je boeken op maandag 5 september meteen kunt komen ophalen!

Tijdens de zomervakantie kun je de benodigde boeken dus vooraf (online) bestellen, waarna je ze op de introductiedag op 5 september bij ons meteen kunt komen ophalen en je goed voorbereid bent voor je eerste week op TB!

Socials & WhatsApp

Wil je alvast wat meer van Curius zien? Volg ons dan alvast op Instagram!

Speciaal voor eerstejaarsstudenten hebben we een WhatsApp groep waar je je vragen in kunt stellen en op de hoogte blijft van vakken, deadlines en activiteiten vanuit Curius! Via deze link kun je deelnemen aan de WhatsApp-groep. 

We kunnen het ons goed voorstellen dat je misschien nog vragen hebt over TB of studeren in het algemeen, hiervoor kun je het beste contact opnemen met Simone via bachelor@curius.nl, voor algemene vragen over commissies of over de vereniging kun je Wessel mailen via secretaris@curius.nl!

Commissie interesseformulier

Lijkt het je leuk om volgend jaar een commissie te doen bij Curius? Dan kun je alvast deze form invullen!

Sponsoren