Stage Finance & Energietransitie

Company
Emmett Green
Type
Internship
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch

Description

Stage | Thuiswerken

Ben jij de stagiair die de energietransitie wil versnellen door techniek te vertalen naar een financiële haalbaarheid? Vind je het leuk renewable projecten financieel te analyseren en zo bedrijven inzicht en adviseren in kasstromen, rendement en investeringen? Bij Emmett Green is dit mogelijk in een start-up omgeving met begeleiding en volop doorgroeimogelijkheden!

Emmett Green is een start-up die zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van assets die nodig zijn voor het aanjagen de energietransitie. Wij vinden het onacceptabel dat ons klimaat opwarmt, biodiversiteit vermindert en dat het lang duurt voordat er iets gebeurd. Medewerkers van Emmett Green nemen verantwoordelijkheid. We denken en praten niet alleen, maar we doen ook. Om CO2 uitstoot te reduceren, adviseren we klanten en investeren we voor eigen rekening en risico in mega-batterijen, eigen GDS-elektriciteitsnetten, e-boilers, industriële warmtepompen, EMS/ IoT, zon-op-dak, warmtenet en waterstofproductie installaties. Daarnaast heeft Emmett Green een eigen hoogspanning engineeringsbedrijf, finance boutique en investeringsfondsen.

Omdat we hard groeien zijn we op zoek naar een stagiair die ons kan ondersteunen bij eigen projecten en die van onze projectpartners. Je takenpakket zal zich met name richten op financiële vraagstukken, waarbij technische oplossingen vertaald moeten worden in heldere financiële modellen en het uitwerken van business cases. Je bent deelnemer in diverse projectteams om investeringsbeslissingen te onderbouwen met financiële modellen bestaande uit onder andere cash flows, winst- & verliesrekening en rendementsuitkomsten. Verder schrijf je mee op investment memoranda bij het initiëren van investeringsfondsen.

We zoeken iemand vanuit zijn of haar opleiding met affiniteit voor de financiële wereld en de energietransitie. Je bent in staat om in excel complexe en doelgerichte financiële modellen op te bouwen. We willen “de beste jongens en meisjes uit de klas”, slim en sympathiek! Je bent ondernemend, zelfstandig en communicatief. Je wilt graag impact maken én ons helpen met het verder ontwikkelen van Emmett Green. Je bent gericht op samenwerken en oplossingsgericht. Enthousiasme en daadkracht maken de cirkel rond.

Emmett Green biedt jou de gelegenheid om te ondernemen en je verder te verbreden. Naast interessante technische en financiële projecten in het hart van de energietransitie, kan je jezelf ontwikkelen in corporate finance en de inzichten financieringswereld. Je bent belangrijk voor ons en je krijgt je eigen projecten en ontwikkeltrajecten, waarbij we je begeleiden en ontwikkelen rondom de ins- en outs van de energietransitie in combinatie met finance. We bieden veel doorgroeimogelijkheden, vrijheid en kansen om bij een start-up te werken. Een stagevergoeding is van toepassing.

Wat zoeken wij? Wij zoeken iemand, die:

 • Uitstekend kan modelleren in Excel / VBA. PowerBI is een pre.
 • Affiniteit heeft met financiën en de energietransitie
 • Kan meedenken en sparren over mogelijke financieringsopties
 • Techniek kan vertalen in financiële cijfers
 • Je bent enthousiast, daadkrachtig en een gesprekspartner
 • Een stagevergoeding van € 500 per maand

Wij bieden:

 • Leuke projecten in de energietransitie om zo ook meer van de complexiteit te weten te komen waarbij de oprichters ook nauw betrokken zijn.
 • Begeleiding van een ervaren bankier om je wegwijs te maken in financieringen en hoe deze te structureren
 • Actieve deelname in dealteams.
 • Een leuke en gezellige onderneming die dingen voor elkaar wil krijgen
 • Een bedrijf dat is gevestigd in een dynamisch ‘Vakwerkhuis ‘ vol met jonge en ambitieuze bedrijven.

Lijkt je dit wat? Neem dan contact op met Michiel Roelofs (roelofs@emmettgreen.nl) of Wim van Wijngaarden (VanWijngaarden@emmettgreen.nl).

Apply now

Sponsors