Trainee Campaign Engineer

Company
Merkle
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch, English
Website
https://www.merkleinc.com/nl/nl/werken-bij

Description

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 13.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij…

… een fanatieke puzzelaar die ervan geniet om uitdagende puzzels op te lossen? Wil je topmerken als BMW, Feyenoord en Marlies Dekkers helpen het beste resultaat te behalen door de beste klantervaring te creëren? Wil jij ervaren hoe het is om op Champions League-niveau te presteren en je te ontwikkelen bij de meest data-savvy digital agency van Nederland? Dan mag je deze kans niet laten lopen!

Dit ga je doen…

Als Campaign Engineer/Frontend Developer ben je de technische rechterhand van de marketeer. Je helpt (inter)nationale A-merken om op een relevante, persoonlijke manier te communiceren met hun klanten. Vragen waar je een antwoord op zoekt zijn bijvoorbeeld: hoe kunnen we technisch de beste klantervaring creëren voor de klanten van onze klanten? Hoe sturen we hen een aanbieding op maat? Kunnen we met data de customer journey verbeteren? Wat je daarvoor nodig hebt zijn analytisch vermogen, creativiteit en een flinke dosis gezond verstand. Je werkt met intelligente en complexe technologie. Om ervoor te zorgen dat onze klanten het beste halen uit de techniek, zorg je ervoor dat het begrijpelijk en behapbaar blijft.

Je bent op je best als je doet wat je leuk vindt.

Tijdens het traineeship leer je alles over databases en de gespecialiseerde softwarepakketten die we gebruiken. Van IBM Marketing Suite tot Adobe Marketing Suite en Selligent Marketing Cloud. In welke expertise jij je daarna ontwikkelt, is aan jou. Je kunt je specialiseren in bepaalde tooling, je technisch ontwikkelen of naar een adviesrol groeien. Of je kunt iets heel anders gaan doen. We zijn onderdeel van een internationaal netwerk en bieden je volop kansen om je loopbaan vorm te geven. Wat je ambities ook zijn, wij helpen je graag deze te realiseren. Want je bent op je best als je doet wat je leuk vindt.

Het beste uit jezelf halen

Het traineeship biedt je een combinatie van online cursussen, inspiratiesessies, uitdagende trainingen en zelfstudie. Iedere dag word je uitgedaagd om het uiterste uit jezelf te halen. We zorgen voor goede begeleiding. En je collega’s staan altijd klaar om je te helpen. Zo word je in rap tempo de topprofessional die je graag wil zijn. 

Wat kenmerkt jou nog meer…

Ben jij op zoek naar een creatieve werkomgeving waar je je talenten kunt inzetten, verder kunt ontwikkelen en dagelijks het verschil kunt maken? Lees dan snel verder!

Misschien wil je doorgroeien naar een functie van technical consultant of geef je er de voorkeur aan om als campagne manager slimme, data-gedreven campagnes in te zetten? De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn allemaal afhankelijk van je doelstellingen en ambities!

Functie-eisen

Daarnaast heb je:

 • een goed stel hersenen. Dit blijkt onder meer uit je bachelor- of masterdiploma;
 • affiniteit met ICT. Je hoeft niet te kunnen programmeren (mag wel!) maar je moet het      wel leuk vinden om met software te werken;
 • interesse in data. Welke kanalen of tools we ook gebruiken, data is de grondstof waarmee we werken;
 • een handen-uit-de-mouwen-mentaliteit. We blijven toch een Rotterdams bureau!
 • een zak vol communicatievaardigheden. In het Nederlands en Engels, please.

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagend traineeship met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, door workshops en trainingen;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een uitdagende omgeving met diverse opdrachtgevers. Van groot tot klein. Zo raak je in relatief weinig tijd bekend met veel verschillende branches, tools en methodieken;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's bij een innovatief bedrijf;
 • Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de digitale vrijdagmiddag borrel, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

'Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten.'

Ben jij geïnteresseerd?

Sponsors