Minor

Een minor is een samenhangend geheel van vakken van in totaal 30 ECTS. Dat is een half jaar van je studie. Je volgt de minor in het eerste semester (Q1 & Q2) van je derde bachelorjaar. Een minor kun je helemaal zelf kiezen. Het is dus een leuke mogelijkheid om eens verder te kijken dan je eigen studie en je horizon te verbreden! Je kunt kiezen tussen verschillende minoren, hieronder geven we een klein overzicht.

Minor TU Delft

Deze minor wordt door de TU Delft ook wel een thematische minor genoemd. Dit is een samenhangen pakket aan vakken dat je kiest, die je aan de TBM kunt doen, maar ook bij andere faculteiten zijn er minoren voor TB-studenten beschikbaar! Je kan je hiervoor aanmelden via MyTUDelft. Een overzicht van welke minoren aan de TU Delft vind je hier.
Let op de aanmeldingsdeadlines, sommige minors vereisen een selectie waarvoor je je al eerder moet aanmelden. 

Je kunt ook een minor volgen bij een andere faculteit. Let zeker bij minoren die in Leiden aangeboden worden op de duur van de minor! Veel minoren in Leiden duren één jaar in plaats van een halfjaar, waardoor je hier rekening mee dient te houden in je studieplanning. 

Schakelminor

Een schakelminor biedt studenten een instroommogelijkheid in een andere master dan hun 'doorstroommaster ' (de vervolg-masteropleiding in dezelfde discipline als de bacheloropleiding).

Minor in het buitenland

Je kan een buitenlandervaring opdoen door te kiezen voor een Study Abroad minor. Ook kun je bij elke faculteit een buitenlandse minor zelf samenstellen en als vrije minor aanvragen bij de examencommissie. Voor het volgen van een minor in het buitenland moet je je vaak al vroeg aanmelden, houd hier rekening mee! Heb je interesse in een minor in het buitenland, neem een kijkje op de Brightspace pagina van de Technische Bestuurskunde of maak dan een afspraak bij Toke Hoek!

Op 5 oktober vindt er van 11:00-12:00 een online voorlichtingsmoment plaats!

Vrije Minor

Dit is een minor die je zelf samenstelt uit verschillende onderwijselementen. Een dergelijke minor moet uit een samenhangend programma van vakken bestaan, verzorgd door een universitaire opleiding en op derdejaars niveau zijn. De eisen voor een vrije minor als TB-Student en het aanmeldformulier vind je hier

Sponsors