Junior adviseur energiebeleid

Company
Rebelgroup
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch, English

Description

Vacaturetekst Junior adviseur energiebeleid

Wie zijn wij?


Rebel is een jong, eigenzinnig en snelgroeiend bedrijf. In alles wat we doen, streven we ernaar om een positieve impact op de wereld te hebben. Dit doen wij met ruim 250 Rebels en in projecten over de hele wereld. Wij geloven in kleinschaligheid en ondernemerschap binnen onze steeds groter
wordende organisatie. Daarom bestaat Rebel uit een verzameling van kleine bedrijven waarin we niet alleen medewerker maar ook aandeelhouder zijn.

Rebel Energy, Water & Climate richt zich voornamelijk op het haalbaar maken van duurzame- energieprojecten en projecten voor verduurzaming van de industrie en gebouwde omgeving. Veelal vanuit een strategisch, technisch en financieel perspectief. Alles met als doel om de duurzame energiemarkt sterker te maken en mee te bouwen aan een duurzaam energiesysteem.

Wij geloven in ondernemerschap en actiegericht werken als fundament voor verduurzaming. Door met stevige inhoudelijke kennis strategie en beleid te ontwikkelen, slimme samenwerking te structureren, haalbaarheid en financierbaarheid te toetsen en door businessplannen te maken.

We adviseren zowel bedrijven als overheden om van visie en beleid tot concrete projecten te komen. We adviseren overheden over financiële instrumenten om netcongestie tegen te gaan, of ontwikkelen beleid om lokaal eigendom te stimuleren. Ook werken we aan het opstellen van samenwerkingsmodellen, het opstellen van businesscases, structureren van projecten en ondersteuning bij investeringsbeslissingen. Met een drive om te doen en impact te maken. Benieuwd naar concrete projecten? Kijk hier voor een overzicht van wat wij doen op het gebied van duurzame energie.


Wat houdt de functie in?


Wij bieden advies, implementatie en realisatie in alle aspecten van de energietransitie, van lange termijnstrategieën tot het oplossen van specifieke dilemma’s. In deze functie ligt de focus op het ondersteunen van overheden, zoals ministeries en gemeenten, bij het ontwikkelen van duurzaam energiebeleid. Maar ook adviseren we private energiebedrijven bij het opstellen van energiestrategieën. Bekijk hier wat wij doorgaans doen op dit gebied.

Onze projecten hebben vaak een financieel-economisch karakter en richten zich bijvoorbeeld op (financiële) instrumenten zoals subsidies en energiefondsen die overheden kunnen inzetten. Daarnaast werken we bijvoorbeeld aan beleid voor het aardagsvrij maken van wijken en aan manieren waarop burgers (financieel) kunnen participeren in energieprojecten.


Wie zoeken wij?


Hieronder vind je een klassiek lijstje voor het profiel wat we zoeken zodat je wat houvast hebt. Bovenal zoeken we een intelligent, inhoudelijk gedreven mens die als individu iets toevoegt aan ons team. Iemand die zijn/haar enthousiasme voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving weet om te zetten in daadkracht voor onze publieke en private klanten. We zoeken kandidaten met de volgende eigenschappen:
 Starter of maximaal vijf jaar werkervaring.
 WO-opleiding, bij voorkeur in bestuurskunde, economie of techniek, met een focus op
verduurzaming en/of energie als pre.
 Passie voor verduurzaming van de energiesector en de gebouwde omgeving.

 Interesse in strategische en beleidsmatige vraagstukken.
 Een persoonlijkheid die ons team versterkt, kritisch en in staat om structuur en scherpte aan
te brengen in complexe vraagstukken.
 Goede presentatie- en schrijfvaardigheden.
 Een teamspeler die initiatief neemt en ook goed zelfstandig kan werken
 Eigenzinnig, enthousiast en nieuwsgierig.
 Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk


Wij bieden


Naast een leuke, afwisselende baan in een jong team bieden we een creatieve, ondernemende werkomgeving met leuke collega’s. Je krijgt een goed salaris dat past bij je ervaring. Met onze Rebel Academy investeren we in je persoonlijke ontwikkeling. Bij Rebel ben je vrij om te ontwikkelen op onderwerpen die jij interessant vindt. Daarbij bieden we de medewerkers de mogelijkheid om mede-aandeelhouder te worden in het bedrijf.


Ben jij een Rebel?


Wij horen graag van je! Stuur uiterlijk 25 september 2024 je cv en motivatie naar Tara van Bussel
(tara.vanbussel@rebelgroup.com). Het sollicitatieproces verloopt als volgt:
 Sluitingsdatum vacature: 25 september
 Uitnodigen sollicitanten: 27 september
 Eerste ronde sollicitaties: 30 september – 4 oktober
 Tweede ronde sollicitaties: 7 oktober – 11 oktober
 Eerste werkdag: 1 november of later

Sponsors