Berenschot Klimaattalent

Company
Berenschot
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master
Required language
Dutch
Website
https://www.berenschot.nl/

Description

Berenschot Klimaattalent

 Sta je aan het begin van je carrière en heb je een universitaire master? Volg jij de ontwikkelingen rondom de energietransitie en de verduurzaming van Nederland op de voet en vind je dat het allemaal wel wat sneller kan? En wil jij graag direct impact maken en verdere klimaatverandering tegengaan?

Dan ben jij bij Berenschot Klimaattalent op de juiste plek!

 Wat is Klimaattalent?

Klimaattalent is een start-up binnen Berenschot met gemotiveerde starters die fulltime aan de slag gaan bij (semi-)overheden en bedrijven en werken aan thema’s zoals de energie- en warmtetransitie, duurzame mobiliteit, circulaire economie, klimaatadaptatie en de transitie van het landelijk gebied. 

 Waarom Klimaattalent?

Nederland moet verduurzamen om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Er zijn visies opgesteld, strategieën bedacht en plannen gemaakt. Nu is het tijd om in beweging te komen en plannen tot uitvoering te brengen. Klimaattalent brengt de capaciteit en kunde om de transitie naar een duurzamer Nederland te versnellen.

 Verschillende opdrachten

Als Klimaattalent werk je aan opdrachten voor onder meer ministeries, provincies, gemeenten, netbeheerders en branche-organisaties. Een opdracht duurt meestal tussen de 4 en 12 maanden. Zo krijg je de kans verschillende organisaties te leren kennen en te kijken waar jij energie van krijgt.

Het Ontwikkelprogramma

Het ontwikkelprogramma duurt 3 jaar waarbinnen je jezelf en jouw vaardigheden ontwikkelt. Doordat je samen met anderen begint, kun je van elkaar leren. Ook kan je meteen je geleerde kennis in de praktijk toepassen. Je krijgt trainingen over o.a. persoonlijk leiderschap, gesprekstechnieken, zakelijk tekenen en feedback geven. Daarnaast zijn er masterclasses over duurzame mobiliteit, bio-mimicry, Europees Klimaatbeleid en nog veel meer.

Jouw talent als Klimaattalent

  • je beschikt over een universitaire master (richting Sustainable development/Bestuurskunde/Geografie/Planologie/Energiewetenschappen/Milieustudies/vergelijkbaar)
  • je hebt 0-3 jaar werkervaring. Het is een pré als je al wat stage- of werkervaring meebrengt
  • je vindt de energietransitie gaaf en wil een bijdrage leveren aan een duurzamer Nederland
  • je bent oplossingsgericht, proactief, vindingrijk en energiek
  • een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • je wilt gelijk aan de slag en snel impact maken.

Ons aanbod

  • Een goed startsalaris bij een fulltime werkweek, 27 vakantiedagen, laptop, telefoon en alle vrijheid om thuis/ flexibel te werken.
  • De mogelijkheid om vanuit jouw interesse voor klimaat verschillende bedrijven en werkzaamheden te leren kennen.
  • Een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma, zodat jij snel kunt groeien als junior consultant duurzaamheid en energie.
  • Een leuke en jonge organisatie met alle vrijheid voor eigen initiatieven en ondernemerschap.

Lijkt Klimaattalent iets voor jou? Solliciteer direct!

https://www.berenschot.nl/vacatures/junior-adviseur-duurzaamheid-energie

Heb je vragen over Klimaattalent of wil je in contact komen? Stuur een mail naar klimaattalent@berenschot.nl

Sponsors