AC activiteit Brouwerij Noordt

11 March 2019

Op 15 februari was het eindelijk zo ver: de allereerste AC activiteit van het collegejaar. Onder leiding van AC ‘18/’19 vertrok een delegatie van Curioten naar het mooie Rotterdam om daar een bezoek te brengen aan Stadsbrouwerij Noordt. In Rotterdams grootste en jongste brouwerij worden er meer dan 15 verschillende soorten speciaalbier gebrouwen, die allemaal te nuttigen zijn in de taproom van de brouwerij.

Na ontvangst door gastheer Martin konden de eerste biertjes al gelijk genuttigd worden, waarna een rondleiding door de brouwerij op de planning stond. Onder het genot van een Single, Weizen of Tripel werd het proces van bierbrouwen haarfijn uitgelegd door één van de brouwers van Noordt. Na deze spoedcursus tot bierbrouwer begon volgens velen het leukste deel van het bezoek, namelijk het proeven van alle bieren die in de taproom van Noordt worden geschonken. Nadat de eerste 2 á 3 biertjes al op een lege maag gedronken waren, kreeg de hele groep flinke trek. Gelukkig was er door de AC ook voor avondeten gezorgd! Op het menu stond een hamburger, die zelf door Noordt waren gerookt op de barbecue. Volgens iedereen zo lekker dat er best nog een tweede in had gekund. Toen ook de laatste biertjes waren genuttigd was het helaas alweer tijd om naar Delft te vertrekken. Met een aantal speciaalbieren achter de kiezen was het voor sommigen nog aanzienlijk lastig om de juiste metro naar het station te vinden.

Kon je helaas niet bij dit geweldige uitje aanwezig zijn? Weest niet getreurd! Op 17 mei zal namelijk de volgende AC activiteit plaatsvinden. Meer informatie hierover zal binnenkort volgen.

XXX

AC 18’/19’