StarCo boottocht & bedrijfsuitje NS

29 October 2018

Donderdag 4 oktober was het dan zover, na gezwoegd te hebben op het allereerste tentamen was er gelukkig (om enigszins troost te bieden) het geweldige StarCo-uitje, de partyboot!

Met 40 enthousiaste eerstejaars en een Curiusbus volgeladen met schulti’s vertrokken we naar de oostsingel. Eenmaal aangekomen bleek dat de zorgvuldig uitgekozen vaarroute geblokkeerd was en de boot bij tuincentrum ‘t haantje vast lag. De stemming werd er zeker niet minder op en door de logistieke kwaliteiten van de StarCo zaten we allemaal snel op de boot. Nu kon het feestje echt beginnen!  

Na anderhalf uur door het altijd mooie Westland te hebben gevaren (en ook een aantal schulti’s verder) kwamen wij aardig aangeschoten aan wal. Hierna werd het uitje feestelijk voortgezet in het altijd gezellige tb-cafe!  Waar fanatiek werd gebierpongt, maar helaas niet iedereen het even lang volhield.

Nog geen twee weken later was de volgende StarCo activiteit al aan de beurt. Woensdag 17 oktober om 12 uur stond iedereen klaar op het station. Vol enthousiasme en prachtig gekleed in onze business casual-outfits, stapten we de trein in richting Utrecht Centraal. Vanaf daar konden we lopen naar het hoofdkantoor van de NS. We werden vriendelijke ontvangen en zijn de hele middag vermaakt door twee ontzettend leuke, enthousiaste en gedreven werknemers bij de NS. Ze hebben veel verteld over de organisatie van NS, over hoe het dagelijks verloopt op de werkvloer en wat er zoal fout en goed gaat bij NS.
Ook vanuit de groep was er veel input: iedereen had veel vragen en de twee heren waren gelukkig goed in staat deze uitgebreid te beantwoorden. Na een hele middag aandachtig geluisterd te hebben, waren we allemaal wel toe aan een drankje. We namen een drankje en aten een heerlijke pizza bij een schattig en klein Italiaans restaurantje. Na het diner dronken we met de liefhebbers nog een lekker drankje in het hartje van Utrecht. Het werd een hele gezellig avond na een zeer geslaagde, leerzame en interessante dag.

Starco-activiteit #4 was wederom een succes!!

We kijken nu al uit naar onze laatste activiteit: het Starco-eindfeest!

Tot dan,

De StarCo

De foto's zijn te vinden via deze link.