WOEJ 2014

19 February 2014
Woej commissiemuur 22 President: Marijne Kramer
Secretaris: Esmée Tijhuis
Thesaurier: Fuuk van der Scheer
Commissaris Entertainment: Dirk-Jan Michels
Commissaris Logistiek: Dirk Wolffenbuttel
Commissaris Deelnemers: Dion van den Heuvel
Qualitate Qua: Stephanie van den Boogaard

WOEJ 2014 – commissievoorstelrondje (mooi galgje-woord)

De WOEJ-commissie (Weekend Ontvangst EersteJaars) organiseert het eerstejaarsweekend voor aankomend TB-studenten. Tijdens dit weekend hebben ze dé mogelijkheid om kennis te maken met de studievereniging Curius, maar vooral met studiegenoten. Het is een geweldig weekend vol leuke activiteiten en fantastische feesten. De WOEJ-commissie bestaat uit een 6-tal van aankomend tweedejaars, die dus zelf de WOEJ nog vers in het geheugen hebben zitten. Hierdoor weten ze van het weekend elk jaar weer een groot succes te maken.

De meeste mensen die TB studeren hebben de WOEJ een keer meegemaakt en zij zullen dus met me kunnen instemmen dat het een van de leukste dan wel niet het leukste weekend van het jaar is. En wij, WOEJ-commissie 2014, hebben dit jaar de eer gehad om het te organiseren en ervoor te zorgen dat ook de komende lichting TB-studenten die mening met ons zou gaan delen. Wie zijn wij?

We zullen ieder commissielid even kort beschrijven zodat jullie een beeld krijgen van het soort personen dat afgelopen zomer de verantwoordelijkheid heeft gedragen de nulletjes goed op te voeden en ze een vliegende start te geven in Delft. Allereerst hebben we onze president Marijne Kramer. Als je niet weet wie Marijne is, maar ze je bij een facebookstalksessie toch bekend voor komt: ze is het gezicht op de lorreposters; fotogeniek als ze is. Dat geeft meteen weg dat ze bij de zaak zit en ze is heel gezellig. We hadden ons geen betere presi kunnen wensen! Esmée Tijhuis is onze secretaris. Ze roeit bij Laga, woont in de leukste straat van Delft en ze is afgelopen jaar mee op wintersport geweest met Curius. Als je haar daar niet van kent, dan kunnen we wel gewoon vertellen dat ze een van de vrolijkste mensen is die we kennen, en dat ze onmisbaar is geweest in onze groep. Dirk-Jan Michels is commissaris entertainment en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan! Hij heeft bewezen ook zichzélf ’s avonds goed te kunnen entertainen -soms met een klein biertje erbij- wat er nog wel eens toe heeft geleid dat hij tijdens een vergadering zijn rust moest pakken… Op het weekend was hij op z’n best: iedereen zal kunnen beamen dat hij zich volledig heeft ingezet en de eerstejaars zullen niet snel vergeten hoe hij als schreeuwkoning over het terrein heeft gebanjerd. Dirk Wolffenbuttel is commissaris logistiek. Hij heeft afgelopen jaar ook de P-co gedaan dus over zijn ‘capabelheid’ viel al niet te twisten, maar tijdens dit weekend heeft hij met zijn harde werken opnieuw laten zien waar hij toe in staat is. Over zijn toewijding aan het thema (gender in The Blender, Twisted Bodies) viel ook niet te twisten, want zelfs al vóór dit bekend was, ging hij al regelmatig als vrouw verkleed party’en. Fuuk van der Scheer was onze thesaurier, de vrouw van het geld. Niet alleen zorgde ze dat alle uitgaven zorgeloos konden worden gedaan, ook zette ze inschattingsfoutjes recht en konden drastische veranderingen gemakkelijk in de begroting worden verwerkt. Onze Focus-Fuuk heeft haar werk zó goed gedaan, dat iedereen (inclusief zijzelf) zorgeloos kon genieten van de regelende nulletjes en WOEJ-activiteiten. En dan onze laatste aanwinst: Dion van den Heuvel. Hij is commissaris deelnemers en heeft zich pas na een paar weken bij ons aangesloten, maar had geen problemen om zich tussen ons te voegen. Hij was altijd enthousiast, heeft bergen werk verzet (ja, letterlijk) en heeft alle mailtjes van hulpbehoevende eerstejaars beantwoord om ze in onzekere tijden van een beetje zekerheid te voorzien. Tot slot hebben de mentorenkoppels die met ons mee waren, Curius en bovenal de eerstejaars ervoor gezorgd dat het een eerstejaarsweekend was om nooit te vergeten! Onze dank voor hun inzet is groot!