Expocie

 • 16-05

  BaCo weekend 2018

   Terugblik op het BaCo weekend

  Met een presi BaCo die zelf 20 minuten te laat arriveerde was het BaCo weekend niet echt zorgeloos begonnen. Gelukkig waren deze zorgen gauw verdwijnen mede dankzij onze held van een chauffeur die ons te pas en te onpas vertelde over de brug die nu al 2 jaar werd gebouwd.

  Het BaCo weekend was begonnen. Twee hele mooie dagen vol met interessante presentaties, maar ook nuttige één op één gesprekken, een mooie party met als gevolg een zeer brakke busreis, onverwachte sneeuwval en een onverwacht McDonalds diner, paintball duels en de hele grote blauwe plekken.

 • 19-04

  SPIJKER - Curius verlaat Facebook en verkoopt zelf persoonsgegevens

  Curius verlaat Facebook en verkoopt zelf persoonsgegevens

  Het verlaten van Facebook is helemaal hot topic. Het ‘Bye Bye Facebook’ evenement van Arjen Lubach kreeg veel aanhangers. Wij als ExpoCie zagen dit natuurlijk al lang aankomen, vandaar dat al jaren geleden gestart is met ons eigen platform. We merken dat de populariteit van onze site www.curius.nl/expocie na de teloorgang van Facebook steeds groter wordt. Zoals iedereen nu wel weet komt Facebook er openlijk over uit met jullie gegevens te strooien. Sinds kort kan men zelfs inzien met wie Facebook jouw gegevens heeft gedeeld.  Dit is natuurlijk schandalig, zoiets moet geheim en een verrassing blijven! Het is toch veel chiller als je uit het niets een betere zorgdekking krijgt omdat je zo veel pilsjes drinkt?!

 • 10-04

  TB'er van de maand

  Ze is leuk, lief, grappig, zorgzaam en helemaal gek. Ze zet zich in voor alle TB-studenten, is vaak te vinden in het TB-café en heeft altijd weer iets grappigs te vertellen. Ze is dan wel klein, maar ze valt zeker op door haar spontane innerlijk. Met trots presenteer ik jullie de TB’er van deze maand: Eva Hogervorst

 • 14-12

  SPIJKER - Studenten pleiten voor opbreken TB kartel

  Studenten aan de Technische Universiteit Delft zien het steeds meer om zich heen, de kartel vorming. Aan de meeste faculteiten valt dit nog binnen de perken met één uitzondering hier op, Technische Bestuurskunde. Zo zou er een klein select groepje TB’ers alles bepalen.

 • 07-12

  Dr. Curious 2.0

  Lieve Dr. Curious,
  Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Lang twijfelde ik of ik iemand zou benaderen voor advies, maar na het lezen van de vorige column heb ik het nodige duwtje in de rug gehad. Student zijnde heb ik altijd erg opgekeken naar de universitaire docent/professor. Ik mag dan wel communicatief en multidisciplinair zijn, maar sommige universitaire docenten hebben toch een immaterieel iets wat lastig te omschrijven is. Het is niet per definitie iets seksueels, maar een bepaalde manier van lonken die de agent-principaal verhouding af en toe waziger maakt. Daniel van het 25e heeft ook zo een manier van kijken. Je snapt wel wat ik bedoel. 

 • 04-12

  BaCo uitje ProRail

  Lieve Curioten,

  Afgelopen maandag was het zover; met 28 man zaten wij niet zo fris en fruitig in de trein op weg naar Utrecht voor het eerste BaCo uitje. Het OCCR van ProRail was onze bestemming. Dit is eigenlijk het hart van ProRail en het was dan ook erg interessant om te zien en te horen hoeveel factoren meespeelden bij bijvoorbeeld een incident. Waarschijnlijk zijn wij allemaal genezen van onze haat voor te late of niet aanwezige treinen. Het praatje werd ook nog eens gegeven door een oud-BaCo lid! Na het OCCR verlaten te hebben, gingen we (via het station natuurlijk!) op weg naar het hoofdkantoor van ProRail om daar een lekker lunchje te nuttigen. Vervolgens was het tijd voor volgens velen het leukste onderdeel van de dag: We mochten zelf aan de slag met een Serious Game. Hier werden sommigen van ons even met de neus op de feiten gedrukt. We mogen dan wel aan de TU studeren, maar erg soepel ging het nog niet. Na heel wat ‘inspiratie opdoen’ bij elkaar lagen er uiteindelijk een heleboel mooie treinsporen.

 • 06-11

  Dr. Curious

  Lieve Dr. Curious,

  Waar moet ik beginnen? Ik ben verliefd! Verliefd? ‘Natuurlijk niet man, lul!’ hoor ik je denken. Jawel, het is toch echt zo! Het is niet dat het feit dat ik verliefd ben wat het zo erg maakt, maar meer op wie. Een bestuurslid! Een ontastbaar verlangen ontstond toen zij zich presenteerde met haar toenmalige aankomende bestuursleden. Ik, nog een studentikoze bachelorstudent, viel als vrouwen vallen voor Justin Bieber genadeloos voor deze master studente. Het voelt alleen alsof ze me niet ziet staan. Ik heb de fantastische lokken van Daniel niet, voel me van tijd tot tijd zo vermoeiend als de Modelleerestafette en ben half niet zo studentikoos als Auping. Hoe kan ik haar nu strikken voor een date, zodat ik haar kan laten zien dat wij perfect met elkaar correleren? Ik kwam haar onlangs tegen op de gang en toen ze me gedag zei, reageerde ik zoals ik reageerde op het tentamen van organisatie en management: ik deed maar wat. Kun je me helpen in wat ik het beste kan doen? Op dit moment voelt het als een perfecte match, want als ik het issuepaper ben, is zij mijn onderzoeksvoorstel. 

  -Anoniem25

 • 02-11

  Nieuwe TBaas van de maand

  Het is weer tijd voor een tb’er van de maand. Voor velen is hij misschien al een bekend gezicht, voor sommigen misschien nog niet. Hij heeft tegenwoordig lang haar. Deze lange lokken zijn soms in knot-vorm te vinden, veel vrouwen betreuren dit weleens. Sinds kort is er ook een oorbel te vinden in zijn linker oor. Daarnaast is deze jongen vaak te vinden achter een bepaalde bar. Om jullie niet langer in spanning te laten wachten: de tb’er van deze maand is Wieger!

 • 27-10

  Interactie-uitje ArenA

  Vrijdag de 13de in de maand oktober stond in het teken van het eerste uitje van Interactie ’17-‘18. Met behulp van Interactie ‘16 -’17 was een middag bij Amsterdam ArenA geregeld. Hoewel we pas rond de lunch vertrokken, en de ogen van menig deelnemer nog klein waren, wisten we met een flinke groep af te reizen naar Amsterdam. Hier hebben verschillende sprekers ons iets verteld over de complexe problemen waar ArenA mee kampt bij het uitvoeren van haar werkzaamheden en over de eindeloze innovatieprocessen waar ArenA zich in bevindt.

 • 04-10

  Flamingotastische Barwissel!

  Het is dit jaar niet alleen tijd voor XXV maar ook voor 10.0! Afgelopen donderdag vond de barwissel plaats in het mooiste café van Delft.

  Voorafgaand aan het officiële gedeelte van de avond was het al rumoerig op de faculteit. Veel oud BarCo’s waren aanwezig, die wilden bewijzen dat zij hun wilde haren nog niet verloren zijn! Er werd genoten van beerpong en Lustrumbiertjes in aanloop naar de strijd tussen 9- en 10.0. De statistieken boven de bar bewezen dat BarCo 10.0 nog wat kon leren van de voorafgaande BarCo’s, wellicht spaarde BarCo 10.0 de krachten voor later op de avond.

Archive