One Day Hiring Event Public Sector Consulting - Technisch profiel

Company
PwC
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch
Website
pwc.nl/carriere

Description

Gezocht: technisch talent met een maatschappelijk hart!

Heb jij (bijna) je technische diploma op zak? En ben je op zoek naar een baan voor na de zomer? Zoek dan niet verder en kom naar ons Same Day Hiring Event op 8 juli op het kantoor in Amsterdam. In een dag zul je het gehele sollicitatieproces van eerste tot laatste gesprek doorlopen. De ideale manier om jouw carrière te kickstarten! Gedurende de dag zal het Public Sector team voor je klaar staan om al je vragen te beantwoorden en jou een zo goed mogelijk beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is met een technische achtergrond binnen PwC. Is er een match? Dan ga jij aan het einde van de dag naar huis met een contractaanbod op zak! 

Wie ben je?

 • Je hebt een afgeronde technische universitaire masteropleiding zoals:

  • Informatica, computer science;

  • civiele techniek, (werktuig)bouwkunde;

  • wiskunde, econometrie;

  • natuurkunde, lucht- en ruimtevaarttechniek;

  • Technische bestuurskunde.

 • Je bent een teamspeler, open, geëngageerd en betrokken. Je vindt het leuk om te leren en nieuwe technologieën uit te proberen;

 • Je bent breed georiënteerd en initiatiefrijk, wat mede blijkt uit extra-curriculaire activiteiten;

 • Je vindt het leuk om op een praktische en creatieve manier steeds weer nieuwe vraagstukken aan te pakken;

 • Doorontwikkelen zowel professioneel, als op het gebied van sociale vaardigheden doe je graag.

2. Hoe ziet je werk eruit?

Binnen PwC Consulting zijn wij het Publieke Sector (PS) team dat een breed palet aan adviesdiensten levert aan de Rijksoverheid, overheidsorganisaties en instellingen in de gezondheidszorg. Hierdoor hebben de opdrachten die wij uitvoeren een een grote maatschappelijke impact! In een klantopdracht ben je onderdeel van een PwC projectteam en werk je samen aan uitdagende en complexe vraagstukken. Je ziet verschillende organisaties van binnen, dit maakt het werk afwisselend en stelt jou in staat om snel te leren en te groeien als adviseur. Als consultant bij PwC word je continue uitgedaagd om in de snel veranderende en digitale wereld van vandaag onze klanten voor te bereiden op de dag van morgen. 

Ook met je technische achtergrond kan je van grote toegevoegde waarde zijn voor ons team! Denk aan bijvoorbeeld aan werken voor toonaangevende opdrachtgevers, complexe (data-)vraagstukken, nadenken over IT-oplossingen bij overheidsorganisaties, RPA en geavanceerde data-analyse inzetten om processen te verbeteren, applicaties ontwikkelen op maat voor de klant, investeringen ook doorrekenen op impact op het klimaat en Monte Carlo simulaties uitvoeren ten behoeve van een scenarioplanning. Zijn dit de thema’s waar jij mee wilt werken na jouw academische opleiding? Dan zijn jij en PwC een match!


Het Publieke Sector team binnen Consulting bestaat uit verschillende competentieteams. Als consultant heb je één van de competentieteams als ‘thuisbasis’ en werk je nauw samen met collega’s uit overige adviesdisciplines. Meerdere van onze Publieke Sector competentieteams zoeken nieuwe collega’s. Hieronder stellen de teams zich aan jou voor. Geef aan in je motivatiebrief als jij je aangesproken voelt door één of meerdere specifieke team, dan houden wij daar graag rekening mee bij de interviews.

Welkom bij het Data Analytics Consulting-team van PwC

De wereld van data consulting verandert snel. Het team van Data Analytics Consulting helpt onze cliënten bij het beheren en analyseren van hun data, om zo kansen voor groei, innovatie en concurrentievoordeel te ontdekken. Je adviseert onze cliënten, over hoe oplossingen en inzichten kunnen worden ontwikkeld op basis van enorme hoeveelheden gegevens. Samen ontwikkel je datamodellen, apps en andere data-oplossingen op basis van geavanceerde analytics, software en cloud. Bij Data Analytics Consulting werk je voortdurend aan je kennis en technische-vaardigheden. Daarnaast krijg je trainingen om op de hoogte te blijven van de digitale trends in ons vakgebied. Je werkt mee aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor onze cliënten. Ons Data Analytics Team bestaat uit wereldverbeteraars en zoeken altijd naar de maatschappelijke impact van hun werk. Waar we ruimte zien meten we graag door wat de effecten zijn voor mensen en planeet naast de winst. Dat maakt het werken bij ons zo leuk.

Capital Projects & Infrastructure

Als adviseur in de Capital Projects & Infrastructure (CP&I) adviesgroep werk je samen met je collega’s aan kortlopende adviesdiensten en aan langer lopende investeringsprojecten. Ons team begeleidt grootschalige en kapitaalintensieve projecten gedurende de volledige projectlevenscyclus: het doen van haalbaarheidsonderzoeken, het opstellen van business cases, het arrangeren van financieringen, het organiseren van de aanbestedingsfase en de realisatie- en exploitatiefase. We zijn multidisciplinair en divers met focus op opdrachten met een financiële, technische, juridische en strategische invalshoek. Ook voeren we voor grote investeringsprojecten het contract- en projectmanagement uit. Je richt je met name op de financiële vraagstukken in deze projecten. Je ontwikkelt je sterke financiële modellerings- en analysevaardigheden verder door waardoor je in staat bent om complexe financiële problemen snel te begrijpen, structureren en op te lossen.

Operations Defensie en Veiligheid

Van visie naar strategie en executie in het defensie-en veiligheidsdomein, in die omgeving ga je aan de slag, op zowel kortlopende als langlopende adviesopdrachten, samen met een multidisciplinair PwC team. Denk hierbij aan werkzaamheden op het gebied van ondersteuning in de:

Advisering in het veiligheids- en defensiedomein bij tal van vraagstukken, zoals kapitaalintensieve (investerings)projecten op het gebied van vastgoed, materieel, I(C)T en security. Het toekomstbestendig maken van defensie organisaties en hun professionals. Dit doen wij door het opstellen van het programma’s van eisen, het ondersteunen in de validatie en vastlegging van ontwerpkeuzes en Het meedenken over de technische eigenschappen van nieuw aan te schaffen materieel. Het team is een hechte, energieke groep met een zeer sterk teamgevoel en waar men voor elkaar klaar staat.

Finance

Wat kost het verhogen van de kwaliteit van lesgeven in het middelbaar beroepsonderwijs? Wat zijn de kosten van steeds meer mensen met gedragsstoornissen in de gevangenissen voor het gevangeniswezen en hoeveel moet je investeren om deze mensen ook op lange termijn goed op te vangen? Wat kost het om over 2 jaar meer blauw op straat te hebben? Deze en andere vragen over kosten en efficiency van de dienstverlening vanuit de publieke sector is waarover wij ons dagelijks buigen. Het beste laten de werkzaamheden zich omschrijven als het strategisch inschatten van kosten en budgetten. Dit doen wij, een divers team van 20 mensen, voor nieuwe beleidswensen en organisaties die moeten veranderen. Wij zoeken mensen met een zoals (algemeen) econoom, wiskunde, technische bestuurskunde of andere economische of technische opleidingen.

 

Technology
Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en technologische innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Van de overheid wordt verwacht dat dienstverlening richting burger en bedrijfsleven effectief en klantgericht plaatsvindt, met toepassing van moderne technologie. State-of-the-art softwareoplossingen, data analytics, IoT en AI helpen veel van onze klanten adequaat in te spelen op ontwikkelingen in de maatschappij. Wendbaarheid om (pro-)actief in te kunnen spelen op deze ontwikkelingen vraagt in de praktijk veel van partijen. PwC adviseert en ondersteunt klanten bij deze ontwikkelingen met diepgaande kennis van en ervaring met IT-strategie, digitalisering, technologische innovaties en een breed pallet aan aanverwante dienstverlening. Kenmerkend voor onze werkzaamheden is een multidisciplinaire aanpak, veelal gecombineerd met onze BXT-werkwijze (Business, eXperience en Technology), want transformaties vragen om meer dan alleen strategisch of technologisch advies. Onze technologie consultants benaderen vraagstukken vanuit al deze perspectieven om impact te maken. ​

3. Wat bieden wij je?

Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Als consultant werk je in een dynamisch en multidisciplinair team, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren. 

Je kunt rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven. We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Dit komt samen in een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s. 

 • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;

 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1.000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness;

 • Compleet ingerichte, ergonomische thuiswerkplek met een tweede beeldscherm;

 • Maandelijkse internetvergoeding;

 • Een leaseauto of vergoeding voor je reiskosten inclusief de mogelijkheid om een elektrische fiets te leasen, laptop en iPhone; 

 • 32 vakantiedagen per jaar; 

 • Hybride werken bij de klant, thuis en op kantoor;

 • De mogelijkheid om je binnen reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;

 • Leuke informele (soms virtuele) activiteiten, zoals: borrels, een zomerfeest en een wintergala, een skiweekend.

4. Solliciteer nu en word binnen een dag medewerker van PwC!

Heb je interesse in het werken binnen onze PS praktijk en herken jij je in de bovenstaande beschrijving? Solliciteer direct via de button ‘solliciteren’. Hier kun je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten indienen. Geef aan in je brief welke competentie jouw voorkeur heeft en waarom.

Solliciteren kan t/m 28 juni. Houd tot uiterlijk woensdag 5 juli ruimte in je agenda voor een online assessment en bij een goed resultaat ontvang je een uitnodiging voor vrijdag 8 juli. Op deze dag vinden twee interviews plaats en de uitslag op basis van deze interviews hoor je direct de uitslag.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie? Dat kan! Onze recruiter Liza van der Neut staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp. 

liza.van.der.neut@pwc.com/ +31 6 38199486 

Solliciteer hier!

Sponsors