Same day hiring event voor technisch talent mét maatschappelijk hart

Company
PwC
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch
Website
pwc.nl/carriere

Description

Wat kun je verwachten van deze dag?

Heb jij (bijna) je technische diploma op zak? En ben je op zoek naar een uitdagende baan voor na je studie? Zoek dan niet verder en kom naar ons Same Day Hiring Event op 13 januari 2023 op ons kantoor in Amsterdam. In één dag loop je het gehele sollicitatieproces door*. Dit is dé ideale manier om jouw carrière een vliegende start te geven. Gedurende de dag staat het Public Sector team voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en jou een zo goed mogelijk beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is met een technische achtergrond binnen PwC. Is er een match? Dan ga jij aan het einde van de dag naar huis met een contractaanbod op zak! 

*Voor de competentie Data Analytics hebben wij wél een extra stap in het proces. Voorafgaand aan dit event heb je al een eerste gesprek gehad. De business case is Data Analytics gerelateerd.

Publieke Sector

Binnen PwC Consulting zijn wij het Publieke Sector (PS) team dat een breed palet aan adviesdiensten levert aan de Rijksoverheid, overheidsorganisaties en instellingen in de gezondheidszorg. Hierdoor hebben de opdrachten die wij uitvoeren een een grote maatschappelijke impact! In een klantopdracht ben je onderdeel van een PwC projectteam en werk je samen aan uitdagende en complexe vraagstukken. Je ziet verschillende organisaties van binnen, dit maakt het werk afwisselend en stelt jou in staat om snel te leren en te groeien als adviseur. Als consultant bij PwC word je continu uitgedaagd om in de snel veranderende en digitale wereld van vandaag onze klanten voor te bereiden op de dag van morgen. 

Ook met je technische achtergrond kan je van grote toegevoegde waarde zijn voor ons team! Denk aan bijvoorbeeld aan werken voor toonaangevende opdrachtgevers, complexe (data-)vraagstukken, nadenken over IT-oplossingen bij overheidsorganisaties, RPA en geavanceerde data-analyse inzetten om processen te verbeteren, applicaties ontwikkelen op maat voor de klant, investeringen ook doorrekenen op impact op het klimaat en Monte Carlo simulaties uitvoeren ten behoeve van een scenarioplanning. Zijn dit de thema’s waar jij mee wilt werken na jouw academische opleiding? Dan zijn jij en PwC een match!

Competentie teams

Het Publieke Sector team binnen Consulting bestaat uit verschillende competentieteams. Als consultant heb je één van de competentieteams als ‘thuisbasis’ en werk je nauw samen met collega’s uit overige adviesdisciplines. Meerdere van onze Publieke Sector competentieteams zoeken nieuwe collega’s. Hieronder stellen de teams zich aan jou voor. Geef aan in je motivatiebrief als jij je aangesproken voelt door één of meerdere specifieke team, dan houden wij daar graag rekening mee bij de interviews.

Welkom bij het Data Analytics Consulting-team van PwC

De wereld van data consulting verandert snel. Het team van Data Analytics Consulting helpt onze cliënten bij het beheren en analyseren van hun data, om zo kansen voor groei, innovatie en concurrentievoordeel te ontdekken. Je adviseert onze cliënten, over hoe oplossingen en inzichten kunnen worden ontwikkeld op basis van enorme hoeveelheden gegevens. Samen ontwikkel je datamodellen, apps en andere data-oplossingen op basis van geavanceerde analytics, software en cloud. Bij Data Analytics Consulting werk je voortdurend aan je kennis en technische-vaardigheden. Daarnaast krijg je trainingen om op de hoogte te blijven van de digitale trends in ons vakgebied. Je werkt mee aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor onze cliënten. Ons Data Analytics Team bestaat uit wereldverbeteraars en zoeken altijd naar de maatschappelijke impact van hun werk. Waar we ruimte zien meten we graag door wat de effecten zijn voor mensen en planeet naast de winst. Dat maakt het werken bij ons zo leuk.

Technology consulting

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en technologische innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Van de overheid wordt verwacht dat dienstverlening richting burger en bedrijfsleven effectief en klantgericht plaatsvindt, met toepassing van moderne technologie. State-of-the-art softwareoplossingen, data analytics, IoT en AI helpen veel van onze klanten adequaat in te spelen op ontwikkelingen in de maatschappij. Wendbaarheid om (pro-)actief in te kunnen spelen op deze ontwikkelingen vraagt in de praktijk veel van partijen. PwC adviseert en ondersteunt klanten bij deze ontwikkelingen met diepgaande kennis van, en ervaring met technologie en een breed pallet aan aanverwante dienstverlening zoals projectmanagement.

Finance

Wat kost het verhogen van de kwaliteit van lesgeven in het middelbaar beroepsonderwijs? Wat zijn de kosten van steeds meer mensen met gedragsstoornissen in de gevangenissen voor het gevangeniswezen en hoeveel moet je investeren om deze mensen ook op lange termijn goed op te vangen? Wat kost het om over 2 jaar meer blauw op straat te hebben? Deze en andere vragen over kosten en efficiency van de dienstverlening vanuit de publieke sector is waarover wij ons dagelijks buigen. Het beste laten de werkzaamheden zich omschrijven als het strategisch inschatten van kosten en budgetten. Dit doen wij, een divers team van 20 mensen, voor nieuwe beleidswensen en organisaties die moeten veranderen. Wij zoeken mensen met een zoals (algemeen) econoom, wiskunde, technische bestuurskunde of andere economische of technische opleidingen.

Capital Projects & Infrastructure

Als adviseur in de Capital Projects & Infrastructure (CP&I) adviesgroep werk je samen met je collega’s aan kortlopende adviesdiensten en aan langer lopende investeringsprojecten. Ons team begeleidt grootschalige en kapitaalintensieve projecten gedurende de volledige projectlevenscyclus: het doen van haalbaarheidsonderzoeken, het opstellen van business cases, het arrangeren van financieringen, het organiseren van de aanbestedingsfase en de realisatie- en exploitatiefase. We zijn multidisciplinair en divers met focus op opdrachten met een financiële, technische, juridische en strategische invalshoek. Ook voeren we voor grote investeringsprojecten het contract- en projectmanagement uit. Je richt je met name op de financiële vraagstukken in deze projecten. Je ontwikkelt je sterke financiële modellerings- en analysevaardigheden verder door waardoor je in staat bent om complexe financiële problemen snel te begrijpen, structureren en op te lossen.

Operations Defensie en Veiligheid

Van visie naar strategie en executie in het defensie-en veiligheidsdomein, in die omgeving ga je aan de slag, op zowel kortlopende als langlopende adviesopdrachten, samen met een multidisciplinair PwC team. Denk hierbij aan werkzaamheden op het gebied van ondersteuning in de: Advisering in het veiligheids- en defensiedomein bij tal van vraagstukken, zoals kapitaalintensieve (investerings)projecten op het gebied van vastgoed, materieel, I(C)T en security. Het toekomstbestendig maken van defensie organisaties en hun professionals. Dit doen wij door het opstellen van het programma’s van eisen, het ondersteunen in de validatie en vastlegging van ontwerpkeuzes en Het meedenken over de technische eigenschappen van nieuw aan te schaffen materieel. Het team is een hechte, energieke groep met een zeer sterk teamgevoel en waar men voor elkaar klaar staat.

Wie ben je?

  • Je hebt een afgeronde technische universitaire masteropleiding zoals: Informatica, computer science, civiele techniek, (werktuig)bouwkunde, wiskunde,       econometrie, natuurkunde, lucht- en ruimtevaarttechniek;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je bent een teamspeler, open, geëngageerd en betrokken. Je vindt het leuk om te leren en nieuwe technologieën uit te proberen;
  • Je bent breed georiënteerd en initiatiefrijk, wat mede blijkt uit extra-curriculaire activiteiten;
  • Je vindt het leuk om op een praktische en creatieve manier steeds weer nieuwe vraagstukken aan te pakken;
  • Doorontwikkelen zowel professioneel, als op het gebied van sociale vaardigheden doe je graag.

Meld je nu aan en geef je carrière een vliegende start!

Heb je interesse in het werken binnen onze PS-praktijk en herken jij je in de bovenstaande beschrijving? Meld je nu aan via de link hierboven en vergeet niet je interesse kenbaar te maken. De officiële sollicitatie volgt pas later. Wij zullen contact met je opnemen zodra de inschrijving is geopend om jouw aanmelding compleet te maken.

1 december 2023 gaat de inschrijving open. 

Solliciteren kan t/m 21 december. Houd tot uiterlijk 8 januari ruimte in je agenda voor een online assessment en bij een goed resultaat ontvang je een uitnodiging voor 13 januari. Op deze dag vinden twee interviews én een business case plaats en op basis van deze onderdelen, hoor je direct de uitslag.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie? Dat kan! Onze recruiter Liza van der Neut staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp. 

liza.van.der.neut@pwc.com/ +31 6 38199486

Bekijk het evenement hier!

Sponsors