Digital Marketing Traineeship

Company
Merkle
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch, English
Website
https://www.merkleinc.com/nl/nl/werken-bij

Description

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 13.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij...

...net afgestudeerd en droom jij van een baan als digital marketing consultant? Dan is dit je kans om te starten bij het door de Emerce 100 verkozen beste Digital Agency van Nederland! Per 1 februari zoeken wij weer een nieuwe Digital Marketing Trainee!

Dit ga je doen...

...tijdens dit traineeship word je door de beste specialisten uit het vak klaargestoomd tot digital marketing consultant. Je start met een uitgebreid trainingsprogramma waarin je alles leert over de verschillende online vakgebieden. Bij een succesvolle afronding ga je samen met gepassioneerde collega’s aan de slag en geef je de allermooiste merken advies over hun online strategie.

Het trainee programma duurt 2 jaar waarbij je jouw talenten en competenties ontdekt en verder ontwikkelt. De functie die je gaat vervullen is hierdoor volledig afgestemd op jouw kennis, talenten en ambities. Onze filosofie? Je bent op je best als je doet wat je leuk vindt!

De eerste maanden zal je de meeste trainingen volgen en alles leren over Display Advertising, Video Advertising, SEA, Marketplaces, SEO, Social Advertising, Analytics & Data. Zo leer je alles over de advertentiemogelijkheden op het Google Marketing platform, Amazon, Facebook, het Publisher landschap, Creatie Optimalisatie, LinkedIn, Pinterest. Na de introductieweken kies je voor een verdieping op het programma richting Search (o.a. SEA, Marketplaces, SEO) of het het Visual Traineeship (o.a. Display, Video & Social Advertising).

Daarnaast krijg je 1 op 1 begeleiding en coaching van een persoonlijke mentor zodat je in een mum van tijd een echte specialist wordt!

Na afronden van de eerste trainingen ontwikkel je je verder op klanten binnen de kanalen: SEA, Marketplaces, SEO, Display & Video of Social advertising.

Heb je meer affiniteit met Data en Techniek? Bekijk dan ook ons traineeship Data Tech & Optimization.

Functie-eisen

Wat kenmerkt jou nog meer..

 • Hbo/wo werk- en denkniveau: afgestudeerd in een commerciële en/of marketing richting;
 • Ambitie en lef!
 • Je leeft praktisch online;
 • Innovatief en een verbinder;
 • Een bovengemiddeld analytisch vermogen;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagend traineeship met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, door workshops en trainingen;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een uitdagende omgeving met diverse opdrachtgevers. Van groot tot klein. Zo raak je in relatief weinig tijd bekend met veel verschillende branches, tools en methodieken;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's bij een innovatief bedrijf;
 • Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de digitale vrijdagmiddag borrel, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

'Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten.'

Ben jij geïnteresseerd? 

Sponsors