Consultant M&A Technology

Company
PwC
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch, English
Website
pwc.nl/carriere

Description

Consultant M&A Technology

Technologie wordt steeds belangrijker bij transacties. De digitale ontwikkelingen hebben een disruptieve invloed op bijna alle bedrijven, waardoor ze op zoek gaan naar nieuwe transacties en samenwerking om gelijke tred te houden met de ontwikkelingen van hun dynamische omgeving. 

Vind je het leuk om een rol te spelen in dergelijke strategische transformaties en in je dagelijkse werk M&A en IT te combineren? Grijp dan nu je kans. We bieden je uitdagend werk in een levendig, jong, internationaal team bij onze meest succesvolle deals-praktijk in Nederland.

Hoe ziet je werk eruit? 

Het Delivering Deal Value (DDV)-team in Amsterdam is onderdeel van onze Deals-praktijk. We ondersteunen (private equity-)bedrijven om de transactiewaarde sneller te bepalen, te kwantificeren en te optimaliseren, met meer inzicht en meer vertrouwen.

Dankzij onze unieke ervaring in deze sector en met transacties weten we zowel in de fase vóór als na de transactie waar we naar moeten kijken bij de doelorganisatie en hoe we eventuele problemen moeten oplossen. Onze aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring in het veld over wat wel en niet werkt in bepaalde sectoren. Onze belangrijkste diensten zijn:

 • Operationele en IT-due diligence – het in kaart brengen van de belangrijkste kansen en risico's

 • Operationele herstructurering en snelle waarde creatie – het creëren van waarde door snelle operationele verbeteringen

 • Ontvlechting – het maximaliseren van rendement op basis van desinvestering M&A-integratie – het realiseren van een geslaagde integratie

Je helpt cliënten om zich snel een mening te vormen over de effectiviteit van technologie en ondersteunt hen bij de integratie/splitsing van IT/Operations bij overname- of afstoting activiteiten. Je komt te werken in ons adviesteam, waarbij je regelmatig uitdagende gesprekken zult voeren op C-level. Je komt terecht in een omgeving waar veel waarde wordt gehecht aan coaching en persoonlijke ontwikkeling.

In je dagelijkse werk ondersteun je cliënten bij de belangrijkste IT-aspecten van pre- en post-dealprojecten:

 • innovatiecapaciteit ter ondersteuning van bedrijfsontwikkelingen (digitalisering, platforms, automatisering, AI, robotica, enz.)

 • de kwaliteit en effectiviteit van IT en de mate waarin IT bijdraagt aan de ondernemingsdoelen (IT due diligence)

 • analyses van synergie- of kostenbesparingsmogelijkheden op IT-gebied

 • roadmaps voor integratie- of splitsingsplannen op IT-gebied

 • door IT mogelijk gemaakte waardecreatie en groeimogelijkheden

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar talent met aantoonbare affiniteit en/of ervaring met IT:

 • Je hebt een universitaire opleiding op het gebied van computer science, informatiewetenschappen, bedrijfskunde, natuurwetenschappen, techniek of een vergelijkbare discipline, waaruit affiniteit met IT blijkt.

 • Je bent analytisch, commercieel ingesteld en hebt goede sociale vaardigheden.

 • Je hebt een uitstekende (mondelinge en schriftelijke) beheersing van de Engelse en Nederlandse taal. 

Wie zijn wij?

Wij zijn PwC, opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Wij bedienen een breed scala aan sectoren en klanten.

Wij hebben 223.000 mensen in dienst, verspreid over 157 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 5.000 mensen. Ons bestaansrecht en onze purpose is 'bouwen aan vertrouwen in de maatschappij en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen'. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together and Reimagine the possible – centraal staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op onze website.

Wat bieden wij?

 • Werk op projectbasis vanuit het kantoor of bij de cliënt, met flexibele arbeidsomstandigheden

 • Multicultureel team met sterke groeiambitie

 • Programma's voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

 • Internationale mogelijkheden binnen ons deals-netwerk

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bedrijfsauto, 32 vakantiedagen, pensioenregeling

Solliciteer nu!

Heb je interesse in deze vacature en voldoe je aan alle eisen? Dan ontvangen wij graag een:

 • CV

 • motivatiebrief

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Celine Koppers: celine.koppers@pwc.com

Sponsors