Rijkswaterstaat

About Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat werken we aan verbindingen. Over weg en water. Met de politiek, met aannemers en (vaar)weggebruikers. Tussen maatschappelijke dilemma’s en effectieve oplossingen. En natuurlijk met onze medewerkers, want verbinden begint bij je eigen mensen.

Ruim 3.200 kilometer rijkswegen, 1.600 kilometer vaarwegen en meer dan 65.000 km2 oppervlaktewater. Dat is het werkterrein van Rijkswaterstaat, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Onze missie is het beheren en ontwikkelen van deze rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en we zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen, waar voldoende en schoon water is en verkeer vlot en veilig over weg en water kan. Taken die van levensbelang zijn voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Regisseur

Rijkswaterstaat werkt hierin samen met marktpartijen, die namens ons wegen, vaarwegen, bruggen en dijken ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Die rol van regisseur is een complexe, kent veel verantwoordelijkheden en zit vol uitdagingen. De komende jaren neemt het verkeer op weg en water sterk toe. Stijgt de zeespiegel, daalt de bodem. Om Nederland leefbaar, bereikbaar en veilig te houden zijn innovatieve oplossingen nodig. Rijkswaterstaat is daarom op zoek naar technisch specialisten die in een probleem een uitdaging zien.

Bijzonder en uitdagend

Werken bij Rijkswaterstaat betekent werken aan bijzondere en uitdagende projecten in heel Nederland. Samen met collega’s in een innovatieve omgeving werken aan projecten die er echt toe doen, projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland dienen. We bieden een inspirerende omgeving waar samenwerking hoog in het vaandel staat en iedereen trots is op wat we bereiken. We kijken hierbij niet naar organisatiegrenzen, maar naar onze bijdrage aan het resultaat en delen hierbij onze kennis. Als Rijkswaterstaat werken wij aan fysieke verbindingen in de vorm van snelwegen of hoofdwaterwegen, maar ook breder. Tussen visie, beleid en uitvoering, bijvoorbeeld. Tussen kwaliteit en kosten. Tussen overheid, marktpartijen en de eindgebruiker. Kernbegrippen binnen onze organisatie zijn publieksgericht werken, netwerken verbinden en werken in teamverband.

Mogelijkheden

Geef je carrière een kickstart bij Rijkswaterstaat. De uitdagingen zijn groot. Daarom zoeken we de beste ICT’ers, technici, inkoopmanagers en andere starters om ons hierbij te helpen. Ben je net afgestudeerd of heb je 1 of 2 jaar ervaring in je vakgebied? Bij Rijkswaterstaat hebben we verschillende mogelijkheden voor jou als starter. Zo kan je meerdere keren per jaar instromen middels ons traineeship, maar ook instromen op een van de startersfuncties.

Geinteresseerd? Neem dan snel contact op via onderstaande gegevens! 

https://werkenbij.rijkswaterstaat.nl/

campus@rws.nl

Luca van Melick

Stagemarkt 

Vrijdag 24 april organiseren wij een stagemarkt voor studenten die op zoek zijn naar alle soorten stages; meewerk, afstudeer en scriptie. Hier kunnen studenten met de verschillende afdelingen in contact komen om zelf een stage te regelen! Daarnaast zijn er onder andere workshops, presentaties, fotograaf voor LinkedIn foto’s en recruiters voor een LinkedIn check. De aanmeldlink hiervoor: https://www.aanmelder.nl/rijkswaterstaat_stagemarkt2020

Inhousedag Techniek

Vrijdag 1 mei is er een Inhousedag Techniek, hier kunnen technische studenten kennis maken met Rijkswaterstaat en onze collega’s. Er is onder andere een lunch met trainees, een excursie, een case en een borrel. Aanmelden kan via: https://www.aanmelder.nl/inhousedagtechniek1mei