ORMIT

About ORMIT

Over ORMIT

 Jij hebt talent, dat weet je! Je hebt tot nu toe al veel bereikt en een mooie studie afgerond. Maar hoe ga je nu het verschil maken in je werk? Die mooie studie en cv geven je toegang tot een bepaalde functie, het succes daarna hangt af van andere zaken. Kwaliteiten als persoonlijkheid, bevlogenheid, attitude en veerkracht.

Door een optimale match tussen jouw talent en een daarbij passende context haal je het maximale uit jezelf en je carrière. En dan bedoelen wij niet direct de hoogste positie of het hoogste salaris, maar het maximale uit wie jij bent, wat jou drijft en gelukkig maakt. In de ruim twintig jaar dat wij met high potentials werken, merken wij steeds weer dat een optimale match tussen persoon, functie en het bedrijf daarvoor essentieel is. Jouw talent kan pas echt schitteren als het tot zijn recht komt in de juiste omgeving.

Veel meer dan een traineeship

Vraag leiders hoe ze het vak leidinggeven hebben geleerd en ze zullen zeggen: in de praktijk. Door dat wat je tegenkomt in het leven en in het werk en daarop te reflecteren en van te leren. Het ORMIT Traineeship gaat je precies dát brengen. Een traineeship van ORMIT werkt als een snelkookpan: de projecten die je uitvoert stretchen je en dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Omdat je verschillende opdrachten uitvoert bij een of meerdere organisaties, ervaar je welke rol en omgeving het beste bij jou past.

Voorop lopen

Je leert dus vooral in de praktijk. Daarnaast bieden we je een uitgebreid ontwikkelprogramma met verschillende trainingen, workshops en e-learnings die jouw competenties en persoonlijk leiderschap verder versterken. Over het ORMIT-concept, waaronder ook de opleidingen, zijn we geregeld in gesprek met onze participanten, onze alumni en natuurlijk de ORMIT’ers van dit moment. Daardoor zien we trends aankomen en passen we onze opleidingen daarop aan. Je krijgt dus alle nieuwste inzichten en moderne tools om te kunnen excelleren.

Inzicht in jouw persoonlijke kracht

Onmisbaar tijdens het hele traject: jouw persoonlijke Talent Development Manager, gespecialiseerd in het verder ontwikkelen van jouw persoonlijke kracht. Je komt er tijdens jullie gesprekken snel achter hoe jij het beste tot resultaten komt. Jouw Talent Development Manager is jouw coach en manager. Dit betekent dat je ondersteuning krijgt om van elke opdracht maximaal te leren en gestimuleerd wordt om op de toppen van je kunnen te presteren.

Eens een ORMIT’er, altijd een ORMIT’er

Met een aantal ORMIT’ers vorm je een groep die elkaar heel goed leert kennen en elkaar steunt zodat iedereen kan groeien. Met deze groep doe je intervisie gericht op het leren van elkaar en het uitwisselen van kennis en ervaring. Je volgt samen trainingen en workshops. Doordat je zoveel deelt met elkaar, ontstaan er ook buiten het werk vriendschappen voor het leven, allerlei mooie initiatieven en sociale activiteiten. En na het ORMIT-traineeship treed je toe tot het ORMIT-alumninetwerk waar alumni en ORMIT je blijven inspireren om je te blijven ontwikkelen. In de alumnigalerij vind je ORMIT'ers die na hun traineeship zijn doorgegroeid en nu succesvol zijn in een leiderschapspositie bij onze participanten of andere mooie organisaties.

 HET ORMIT PROGRAMMA BIEDT JOU:

Persoonlijke én professionele ontwikkeling; Verschillende opdrachten bij toporganisaties; Werken aan je leiderschapskwaliteiten in diverse omgevingen; Twee jaar je eigen professionele coach; Inspirerende omgeving van talentvolle medetrainees; Opbouw van een divers netwerk; Mogelijkheid om na twee jaar door te stromen bij één van de organisaties.
We maken organisaties en de mensen die er werken succesvoller door hun unieke talenten te herkennen, in te zetten en verder te ontwikkelen. Dit doen we met onze krachtige formule voor talentontwikkeling , waarin het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap centraal staat. Mensen worden geprikkeld om het beste uit zichzelf te halen en hun talent optimaal te benutten. Door jezelf continu te ontwikkelen raak je bevlogen en versterk je de binding met de organisatie. Zo zorgen we ervoor dat organisaties succesvol kunnen zijn.
Enkele participanten binnen het ORMIT-netwerk zijn: ABN AMRO, ASML, KWF, Nike, Nuon, Ordina, Philips, Pon, ProRail, Rabobank, RDW, Shell, T-Mobile, Postnl, , VDL, War Child.

 Het ORMIT Traineeship levert je veel op:

- Persoonlijke en professionele ontwikkeling
- Ervaringen bij verschillende topbedrijven in diverse functies
- Werken aan je leiderschapskwaliteiten
- Leren van je mede trainees 
- Twee jaar je eigen professionele coach 
- De kans om in korte tijd een sterk en breed professioneel netwerk op te bouwen
- Inzicht in welke omgeving het beste bij je past 
- De ervaring wat het betekent om bij een ‘Great Place to Work’ te werken
- Toegang tot een top netwerk van potentiele werkgevers
- Mogelijkheid om na twee jaar door te stromen bij één van deze organisaties