Studiebeursprogramma Energiesector

Company
Energietalenten
Type
More internships
Location
Curius
Sector
Master
Required language
Dutch
Commences at
01 September 2020

Description

Wil jij deel uitmaken van de nieuwe lichting Energietalenten?

Topsector Energie is op zoek naar talentvolle MSc. Studenten

In samenwerking met bedrijven uit de energiewereld is de Topsector Energie op zoek naar talentvolle aankomende MSc. studenten voor het Energietalenten beurzenprogramma (voorheen Community of Energy Top Talents, ‘CETT’). Naast de mogelijkheid om tijdens je masteropleiding inhousedagen, workshops en stages bij de deelnemende bedrijven te doen krijg je een financiële ondersteuning van €2.400 per jaar voor een periode van twee jaar. Met het Energietalenten programma moet o.a. bereikt worden dat studenten in contact komen met bedrijven, zich kunnen oriënteren op hun toekomstige loopbaan maar ook de toekomstige generaties enthousiasmeren.

Als tegenprestatie vraagt de Topsector Energie jouw inzet om anderen, zoals studenten en scholieren, te inspireren over de energiewereld en om de unieke kansen daarin onder de aandacht te brengen. Daarnaast vragen we je om mee te werken aan een actief netwerk van energieprofessionals die in de toekomst blijvend met elkaar samenwerken om te komen tot innovatieve oplossingen voor energievraagstukken. 

Om in aanmerking te komen voldoe je aan de onderstaande selectiecriteria en kun je motiveren waarom juist jij in aanmerking zou moeten komen voor deze studiebeurs en wat jou een excellente medewerker maakt voor de energiesector. 

Selectiecriteria:

·       Je begint volgend collegejaar met een technische universitaire masteropleiding te starten, bij voorkeur met een energie- en/of duurzaamgerelateerd programma 

·       Je wilt je actief inzetten voor de energietransitie en onderdeel uitmaken van een bijzonder netwerk

·       Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift goed 

·       Je hebt een enthousiast karakter om niet alleen kennis op te doen, maar ook kennis te overdragen naar jongere generaties

·       Het gemiddelde cijfer van je bachelor op HBO of WO is een 7.5 tot nu toe

·       Je bent maximal 6 maanden tijdens je master voor educationele redenen in het buitenland

Ben jij wat wij zoeken? Geef je dan nu op! Stuur uiterlijk 3 juni 2020 je CV en je motivatiebrief naar aanmelden@energytoptalents.nl. Na de CV-screening is er een centrale selectiedag, deze dag vindt op 12 juni plaats. Houd dus de website in de gaten voor updates! Wanneer je door de screening heen bent krijg je een uitnodiging voor deze selectiedag. Je aanwezigheid op deze selectiedag is verplicht om in aanmerking te komen voor een beurs. Uiterlijk een maand na de selectiedag wordt bekend gemaakt of je de beurs toegekend krijgt. Het programma gaat 1 september 2020 van start.