Digital Assurance Traineeship (start september 2020)

Company
PWC
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Master
Required language
English
Commences at
09 January 2020

Description

De wereld om ons heen verandert razendsnel. PwC helpt mee aan die verandering, maar is ook zelf volop in beweging. Binnen Assurance is de Digital Academy daar een mooi voorbeeld van: een intensief 2 jarig trainingsprogramma met betrekking tot het leveren van vertrouwen in een digitale wereld. Geloof jij ook in een nieuwe wereld waarbij continue innovatie voorop staat, maar er ook aandacht zal moeten zijn voor het behouden van vertrouwen naar elkaar door voldoende aandacht te besteden aan potentiële risico’s die dit met zich meebrengt? Dan is deze Academy jou op het lijf geschreven.

De Digital Academy zal starten op 7 september 2020. Je start direct in de Assurance praktijk en zult ervaring opdoen in het creëren van vertrouwen in deze nieuwe digitale wereld. Daarbij volg je de nodige inhoudelijke trainingen (zowel vakinhoudelijk als op soft skills).

Binnen de Digital Assurance Academy help je klanten met het leveren van vertrouwen op verschillende gebieden, waaronder digitale transformaties, (digitale) financiële informatie en geautomatiseerde interne controlesystemen. Ook adviseer en ondersteun je klanten met innovatieve diensten, producten en tools bij het proactief bewaken en managen van risico’s in een steeds complexer wordende samenleving. Je begeleidt een grote diversiteit aan klanten bij het realiseren van efficiënte, effectieve en beheerste bedrijfsprocessen en helpt hen bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van big data, cloud computing, cyber security, data privacy, artificial intelligence, data science en innovatieve IT beheersing.

Wie ben je?

 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen. Je wilt groeien, impact maken en het beste uit jezelf en je collega’s halen;
 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Accountancy, (Bedrijfs-)Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Information Management, Informatie Technologie, Informatica, Wiskunde, Natuurkunde, Econometrie of aanverwante opleiding op academisch niveau met goede studieresultaten;
 • Je bent innovatief ingesteld en wilt graag doorgroeien in nieuwe digitale ontwikkelingen;
 • Je hebt de ambitie om zowel controle als advieswerk te doen in een digitale Assurance omgeving;
 • Je wilt graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke en relevante thema’s in een digitale wereld;
 • Je bent een ambitieuze teamspeler die graag kwaliteit levert;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift.

Hoe ziet je werk eruit?

De Digital Assurance Academy biedt jou de kans om klanten vanuit diverse perspectieven te leren kennen. Zo ben je in het najaar de (IT) processen aan het beoordelen en heb je intensief overleg met de klant. In het voorjaar ben je vervolgens betrokken bij de jaarrekeningcontrole werkzaamheden met bijvoorbeeld digitale data analyse tools.

Naast de intensieve introductie periode die wij zullen verzorgen, bieden wij gedurende 2 jaar een uitgebreid opleidingsprogramma aan waarbij je zowel vaktechnische als persoonlijke vaardigheden opdoet. Daarnaast verzorgen wij tijdens de periodieke terugkomdagen workshops gericht op coaching, persoonlijke ontwikkeling en intervisie en geven wij masterclasses op het gebied van relevante digitale thema’s. We besteden daarbij aandacht aan onderwerpen zoals cybersecurity, data privacy, data analytics, cloud computing, artificial intelligence, innovatieve IT audits en blockchain. Het opdoen van een meer diepgaande ervaring op één van deze vlakken behoort ook tot de mogelijkheden.

De purpose van PwC bestaat uit het bouwen aan vertrouwen in onze maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. In de Digital Academy leer je hoe je verbeteringen aanbrengt in bedrijfsprocessen, informatiesystemen en risicobeheersing van je klanten. Ook leer je de aspecten van het accountancy vak kennen en werk je actief mee aan de jaarrekeningcontrole door bedrijfsprocessen te beoordelen en de interne beheersing en systemen van klanten te toetsen. Jouw hulp draagt altijd bij aan de maatschappelijke relevantie van onze klanten en het vertrouwen hierin. Je bent breed inzetbaar en werkt samen met verschillende teams binnen PwC. Je levert een belangrijke bijdrage aan uitdagende projecten en opdrachten.

Jouw klanten variëren van lokale spelers tot grote multinationals in verschillende marktsectoren. Je interviewt je klanten, verzamelt informatie, beoordeelt de betrouwbaarheid van interne (geautomatiseerde) processen en adviseert over risicobeheersing. Tevens implementeer je oplossingen bij klanten om digitale processen nog beter te beheersen. Je werkt regelmatig bij de klant en leert van ervaren PwC’ers met wie je samenwerkt. Kortom: een uitdagende en stimulerende omgeving!

Wat bieden we je?

Jouw carrière is wat het is: van jou. Jij bepaalt en wij bieden je de kansen. Zo creëer je voor jezelf uitdagend werk dat ertoe doet. Je krijgt hierbij intensieve begeleiding en toegang tot een wereldwijd netwerk van klanten en collega’s. We waarderen je om wie je bent én om wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving. Natuurlijk kun je ook rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en een flexibel werken en leven.

 • Een (post-)master opleiding die door PwC wordt betaald, bijvoorbeeld Digital Auditing, RA, RE, RO, RI, RC of een Data Science post-master, zoals Data and Business Analytics of certificaten zoals CISSP, CISA, CAP of CCSP;
 • Mogelijkheden tot het volgen van trainingen en werken in het buitenland;
 • Een intensief opleidingsprogramma (waaronder minimaal 25 opleidingsdagen per jaar) met een mix aan technical en soft skills, waaronder Masterclasses en Collegetours;
 • Een aantrekkelijk startsalaris, bonus en overurenregeling;
 • 30 vakantiedagen, een leaseauto naar keuze, laptop, internetvergoeding en iPhone;
 • Informele get together activiteiten, zoals teamuitjes, kerstgala en ski weekend;
 • Activity Based Working: flexibel werken bij de klant, thuis en op kantoor.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Solliciteer dan meteen!

Wij ontvangen wij graag de volgende documenten:

-          CV;

-          Motivatiebrief.


Heb je vragen over dit traineeship? Bel (06-22827346) of mail (norbert.broekman@pwc.com) me gerust.

Degrees/Field of Study required:Degrees/Field of Study preferred:Not SpecifiedNoNo

Job ID:97345WD

Werkveld:Assurance

Level:Associate

Locatie:Amsterdam

Bij PwC in Nederland werken ruim 5.000 mensen met elkaar samen. We bekijken zaken vanuit verschillende invalshoeken om vertrouwen te bouwen en belangrijke problemen op te lossen. Je wordt in staat gesteld om het beste uit jezelf te halen door de ontwikkeling van je kennis, talent, mindset, gewoontes, drijfveren, associaties en acties. Samen streven we daarbij naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Wij respecteren wie je bent en inspireren je met wat je kunt worden, betekenen en bijdragen.
Je wordt een betere versie van jezelf door anders te kijken. Wie anders kijkt, komt verder.

Solliciteer via https://www.pwc.nl/nl/carriere/studenten-starters/vacatures-zoeken/beschrijving.html?wdjobreqid=97345WD&wdcountry=NLD&wdjobsite=Global_Campus_Careers&wdisu=INT515_Adobe_DU_ISU%40pwc&utm_source=studievereniging%20Curius&utm_medium=vacature&utm_campaign=digitalassurancetraineeship