Onderzoekstage Strategy & Operations – Health

Company
KPMG
Type
Internship
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master

Description

Wil jij je verdiepen in een complex vraagstuk in de zorgsector? Wij zijn op zoek naar een student die serieuze interesse heeft in een impactvolle onderzoekstage in de zorg. 

Het zal je vast niet zijn ontgaan in de media: de (ervaren) regeldruk in de zorg is de afgelopen jaren toegenomen. Sommige zorgprofessionals besteden veel van hun tijd aan administratieve taken, bestaande uit regels van bijvoorbeeld de financier maar ook zelf opgelegde regels. Uit onderzoek van de Denktank (ont)regel de zorg blijkt zelfs dat een zorgverlener gemiddeld per werkweek 40% tijd kwijt is aan administratie.

Voor een opdrachtgever in de zorg zijn wij gestart met een onderzoek om te meten wat de effecten zijn om de regeldruk in de zorg te verminderen. Wat merkt de zorgprofessional ervan? Het centraal stellen van de professional en ophalen van de knelpunten die zij dagelijks ervaren is een belangrijk onderdeel in het onderzoek. In het onderzoek wordt gewerkt met een mix aan kwalitatieve en kwantitatieve dataverzamelingstechnieken, zoals digitale vragenlijst, interviews en focusgroepen.   
In het kader van deze opdracht zijn wij op zoek naar een meeloopstagiair, die kan ondersteunen bij:

 1. Het uitvoeren van kwalitatief onderzoek: je ondersteunt de onderzoeker(s) bij de uitvoering van interviews en focusgroepen. Je gaat mee met de onderzoeker(s) naar deze gesprekken en levert een inhoudelijke bijdrage aan de voorbereiding en uitwerking van de gesprekken.
 2. Het analyseren en rapporteren van de onderzoeksresultaten: samen met een team van onderzoekers ga jij conceptueel aan de slag met het analyseren van zowel kwantitatieve als kwalitatieve resultaten die voortkomen uit het onderzoek.

Het profiel

KPMG Strategy & Operations - Health is een ambitieus en een snelgroeiend onderdeel binnen KPMG. Onze adviseurs werken aan uitdagende en uiteenlopende adviesopdrachten binnen de zorgsector. Dagelijks begeleiden wij klanten bij het (meten en) verbeteren van de performance en/of het beheersbaar maken van (financiële) risico's. Impact maken in de zorg, dat is waar wij ons hard voor maken.
 
De gezondheidszorg is sterk in beweging. Klanten worden kritischer en vragen om een efficiënte, effectieve en cliëntgerichte dienstverlening. Nieuwe wet- en regelgeving stelt tevens toenemende eisen aan betrouwbaarheid en transparantie. Technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat steeds meer mogelijk is bieden kansen voor vernieuwing van de zorg. De gehele zorgsector krijgt te maken met dit ingrijpende veranderingsproces.

Het profiel

 • Je ben bezig met je Master, bij voorkeur in gezondheidswetenschappen, beleid en management van de zorg of geneeskunde
 • Je hebt bovengemiddelde studieresultaten
 • Je bent analytisch en conceptueel sterk
 • Je bent gedreven en op een gezonde manier ambitieus in alles wat je doet
 • Je beschikt over probleemoplossende vaardigheden
 • Als collega ben je betrokken en enthousiast en je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen en zelfreflectie.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands
 • Je bent minimaal 4 dagen in de week beschikbaar, voor een periode van minimaal 3 maanden (standplaats Amstelveen, thuiswerken is deels mogelijk. 

Startdatum: Vanaf 15 april 2019. Graag je beschikbaarheid aangeven in de brief.

Ons aanbod

People-driven progress
Wij geloven dat vooruitgang pas echt vooruitgang is als die goed is voor mens en maatschappij.
Wij combineren de nieuwste technologieën met wat we in de afgelopen eeuw hebben opgebouwd: een fundament van kennis, expertise en onafhankelijk denken.
Open, creatief en ondernemend
Een stimulerende mix van ondernemingszin, creativiteit en teamspirit. Je kunt jezelf zijn, voelt je gewaardeerd en weet dat je het verschil kunt maken.
De ultieme omgeving voor groei
Bij KPMG heb je snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk. We bieden je niet alleen een baan, maar ook een loopbaan.

Kom je stage bij ons lopen dan kun je rekenen op:

 • intensieve begeleiding door een KPMG collega
 • volop mogelijkheden ervaring op te doen in verschillende werkvelden en je netwerk uit te breiden
 • een goede ingang en springplank voor een startersfunctie binnen KPMG
 • een ruime stagevergoeding
 • vakantiedagen
 • een laptop
 • leuke, sociale activiteiten met andere KPMG’ers zoals een gezellige vrijdagmiddagborrel, hockeytoernooi of vrijwilligerswerk

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer weten?
Bel of mail Mark Polman (020-6567634, polman.mark@kpmg.nl)
Wil je direct solliciteren? Upload dan nu jouw CV!
Je wordt dan uitgenodigd voor de KPMG Talent Pitch: een unieke online experience die bestaat uit testen en games en jou én ons een beeld geeft van de match tussen jou en KPMG.