ORMIT & Kadaster Assurance & Risk Traineeship

Company
ORMIT
Type
Internship
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master
Language
English

Description

Job description

Van iedere vierkante meter in Nederland is bekend van wie deze is en welke rechten daarbij horen. Kadaster is verantwoordelijk voor deze enorme hoeveelheid vastgoeddata en ontwikkelt zich de laatste jaren als één van de meest innovatieve publieke organisaties in Nederland en daarbuiten. Innovatie komt niet zonder risico en om deze te beheersen, nu en in de toekomst, zijn enthousiaste Assurance & Risk Trainees nodig! 

 

Heb jij het in je?!

 

 

ORMIT & Kadaster in a Nutshell:

 • Ontwikkel je tot Assurance & Risk Officer bij het Kadaster;
 • Neem deel aan het unieke ontwikkelprogramma van ORMIT en Kadaster, bestaande uit vakgerichte certificeringsopleidingen en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Leer van je mede trainees, ORMIT coach en mentor bij Kadaster;
 • Blink uit in verschillende opdrachten die over tijd toenemen in complexiteit en verantwoordelijkheid;
 • Bouw een waardevol netwerk op binnen het vakgebied Assurance & Risk, zowel binnen als buiten Kadaster;
 • Werk bij het Kadaster, beste Werkgever 2017–2018 in de categorie Openbaar Bestuur & Veiligheid en leer bij ORMIT, al tien jaar een Great Place To Work.

 

Ontwikkeling bij ORMIT!

ORMIT is sinds 1994 specialist in Traineeships voor toptalent op WO-niveau. Met onze eigen trainers, coaches en psychologen ontwikkelen we bij onze trainees essentiële vaardigheden rondom (project) management. Maar ook sterke persoonlijke karakteristieken zoals daadkracht, lef, reflectievermogen en wendbaarheid. We zijn ervan overtuigd dat dit nodig is om organisaties te verbeteren en te veranderen, van binnen uit, met hoofd en hart. De combinatie van praktijkervaring en ontwikkeling zorgt ervoor dat je snel groeit in je professionele rol bij Kadaster. Dit doet ORMIT door deze elementen te combineren:
 

 

 1. Uitdagende opdrachten bij Kadaster: Gedurende twee jaar voer je opdrachten uit binnen het vakgebied (Informatie) Risico Management. Deze opdrachten worden steeds uitdagender waarbij je groeit in verantwoordelijkheid, impact, complexiteit en stakeholdermanagement.
 2. Een Intensief tweejarig opleidingsprogramma: Enerzijds bestaande professionele ontwikkeling middels een aantal functiegerichte opleidingen op het vakgebied van Algemeen Risico Management en Informatie Risico Management (certificering) en anderzijds een intensief trainingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling waarbij ook veel aandacht is voor leiderschapskwaliteiten en proces- en verbetermanagement.
 3. Een persoonlijke Talent Development Manager bij ORMIT die je helpt om te ontwikkelen naar jouw maximale potentie.
 4. Een ervaren Assurance & Risk Officer als Mentor bij het Kadaster
 5. Intervisie bijeenkomsten: Om  te leren van en met medetrainees, ook wel je poolgenoten genoemd. Dit betekent recht door zee feedback, eerlijke observaties en blijvende vriendschappen.
 6. De ORMIT Experience: Je wordt opgenomen in de bedrijfscultuur van een Great Place To Workmet bevlogen medewerkers in een cultuur van trots, plezier en vertrouwen!

 

Kadaster: Grootmeester in vastgoed- en geografische informatie

Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland. En de rechten die daar bij horen, zoals eigendom en hypotheek. Dat geldt ook voor schepen, luchtvaartuigen en (ondergrondse) netwerken. Hun wettelijke taak zorgt voor rechtszekerheid: het is voor iedereen duidelijk wie welke rechten heeft. Samen met andere overheden zorgen ze ervoor dat de geografische informatie van Nederland goed te raadplegen is. Jaarlijks leveren 1.700 medewerkers ruim 26 miljoen informatieproducten aan uiteenlopende partijen als notarissen, financiële instellingen en particulieren. Dit allemaal uiteraard tegen zo laag mogelijke kosten.

 

Risico Management bij het Kadaster:

Kadaster is de belangrijkste beheerder van vastgoed- en geografische informatie in Nederland. Je kunt je voorstellen dat alle processen, zowel de bestaande als nieuwe innovatieve processen risico’s met zich mee brengen. Hoe ga je als overheidsorganisatie, die een enorme samenlevingsafhankelijkheid kent zoals het Kadaster, met deze risico’s om? Welke maatregelen tref je? En hoe monitor je of de risico’s inderdaad beheerst blijven, terwijl het proces efficiënt verloopt en de kwaliteit van informatievoorziening hoogstaand blijft? Zomaar een greep uit de vraagstukken waar jij mee aan de slag gaat.

Wat ga je doen?

Als ORMIT trainee bij het Kadaster ontwikkel je je tot volwaardig Assurance & Risk officer, om de juiste praktijkervaring op te doen ga je aan de slag met verschillende opdrachten binnen het Kadaster. Denk hierbij aan onder andere het organiseren van de jaarlijkse ISO 27001 Audit, het ontwikkelen van datalek protocollen & het afhandelen van escalaties wanneer een datalek zich voor doet en inventariseren van de mogelijkheden van nieuwe technologie zoals bijvoorbeeld quantum computing op basis waarvan je het management adviseert. Naast je opdrachten hou jij je bezig met monitoring van werkzaamheden en processen binnen het Kadaster. Worden de werkzaamheden volgens voorgeschreven werkwijze uitgevoerd? 

 

Hoe kom je tot resultaat?
Je werkt in een politieke omgeving waar zowel formele processen als informele netwerken een belangrijke rol spelen. Door jouw inzicht in politieke structuren, behaal je resultaat. Je gaat doelgericht en planmatig te werk waarbij je creativiteit en flexibiliteit inzet om je doel te bereiken. Je bent enthousiast over je vakgebied en weet het onderwerp Informatie Risico Management over te brengen op de rest van de organisatie en mensen in beweging te krijgen. Ook ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in je vakgebied Assurance & Risk Management en neem je deel aan externe netwerkbijeenkomsten. Hier doe je inspiratie en kennis op om externe ontwikkelingen op dit gebied te vertalen naar verbetering en vernieuwing binnen Kadaster. Jouw nieuwsgierigheid en gedrevenheid zorgen ervoor dat je graag verbeteringen aanbrengt in bedrijfsprocessen, informatiesystemen en risicobeheersing. Daarbij maak je gebruik van jouw (opgedane) vakkennis, pro-activiteit, communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling) en durf je nieuwe dingen uit te proberen. Ben jij de enthousiaste ambitieuze held die wij hiervoor zoeken? Pak deze kans en solliciteer!

 

What’s next?

Na dit tweejarig ontwikkelprogramma is het de intentie dat je doorgroeit naar de functie van Assurance & Risk Officer binnen Kadaster. Afhankelijk van jouw ambitie en ontwikkeling varieert je uitstroompositie in verantwoordelijkheden en complexiteit. Zo kun je je bezig houden met deelgebieden of juist brede aandachtsgebieden binnen Informatie Risico Management. Ook kun je er naartoe groeien om volledig zelfstandig zorg te dragen voor monitoring en kwaliteitsbewaking bij de grote directies in Nederland.

Requirements

 • Een WO Master;
              (Bij voorkeur, maar niet uitsluitend in de richtingen Bedrijfsinformatica; Informatie beveiliging, Criminologie, Information Management, Informatie Technologie, Informatica,(Technische) Bedrijfskunde; Bestuurskunde, of een andere bestuurlijke master)
 • Kennis van en/of aantoonbare affiniteit hebt met (Informatie) Risico Management;
 • Gedreven om je te ontwikkelen in het vakgebied Assurance & Risk;
 • Nevenactiviteiten zijn een Pré;
 • 0-2 jaar fulltime werkervaring;
 • Makkelijk relaties opbouwt en helder en gemakkelijk communiceert op alle niveaus (zowel schriftelijk als mondeling);
 • Flexibel om kan gaan met zowel formele processen als informele netwerken; 
 • Nieuwsgierig om dingen te ontdekken en om processen te verbeteren;
 • Je onderscheidt je door een frisse blik, enthousiasme om dingen aan te pakken en je omgeving in beweging te krijgen.

 

Heb je vragen? Frank helpt je het liefst via Whatsapp!

+31(0)610952464

 

Apply here: https://ormittraineeships.recruitee.com/o/ormit-kadaster-assurance-risk-traineeship