Technisch/Commerciële Stage duurzame energie productie

Company
ENGIE
Type
Internship
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master
Required language
English

Description

Technisch/Commerciële Stage duurzame energie productie

Studeer je TU-Technische Bestuurskunde en ben je op zoek naar een uitdagende stageplek?

Zoek je een stage waarbij je in korte tijd veel ervaring opdoet? En wil je bovendien kennismaken met de wereld van projectontwikkeling in een multinationaal bedrijf? Ben je geïnteresseerd in duurzame energieopwekking voor de toekomst? Dan hebben wij een kans voor je. Als stagiair bij ENGIE Energie is het jouw uitdaging om met de kennis en ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan tijdens je opleiding, een bijdrage te leveren en te leren van onze organisatie. Je kunt betrokken worden bij diverse activiteiten, aansluitend bij jou interesses. We willen dat je tijdens je stage een goed beeld krijgt van ENGIE Energie en geven je de ruimte en vrijheid om jouw stage tot een succes te maken.

Stageomschrijving

Bij de afdeling Renewable Energy Solutions (RES) van ENGIE Energie NL worden zon-, wind- en biogasprojecten ontwikkeld en gerealiseerd. Voor biogasprojecten willen wij kentallen ontwikkelen. Deze moeten ons referentiepunten geven in de kosten en opbrengsten van toekomstige biogasinstallaties, van biovergisters en andere technologieën.

Je krijgt begeleiding van een Project Ontwikkelaar, een Proces Technoloog en een Financieel Expert. Zij zullen jou op gang helpen, en vervolgens sturen en uitdagen waar nodig. De organisatie kent daarnaast veel experts. Van hun kennis en ervaring kun je gebruik maken. Wij nemen aan dat er ook een begeleider vanuit de TU is, met wie je je belangrijkste deliverables doorspreekt.

 

Je standplaats zal Zwolle zijn. We verwachten dat je daar tenminste 3 dagen per week aanwezig bent, in principe op maandag, dinsdag en woensdag. Je zult je onder andere met het volgende bezighouden:

  • Het verwoorden van je eigen, inhoudelijke stage-opdracht: Probleemstelling, oplossingsrichting, verwachte resultaat;
  • Het uitwerken van de stage-opdracht in een Plan van Aanpak;
  • Het verzorgen van tussentijdse voortgangsrapportages, deels mondeling, deels schriftelijk;
  • Opstellen van een eindrapportage en het geven van een presentatie;
  • Referentie bezoeken aan leveranciers en bestaande installaties.

Functie-eisen

Je bent inmiddels BSc en weet wat zelfwerkzaamheid is. Je bent geïnteresseerd in praktische technologieën en in de commerciële aspecten. Word en Excel zijn basisbegrippen voor je. Verder ben je communicatief vaardig, nauwkeurig en gedreven. Je houdt je aan afspraken.

Wat bieden wij jou

  • Een kennismaking in een multinationaal en veelzijdig bedrijf, leidend in de energietransitie, in een omgeving van projectontwikkeling, waar dus daadwerkelijk projecten worden gerealiseerd.
  • Stage met interessante mogelijkheden per september 2018 voor 5 dagen per week, waarvan minimaal 3 in Zwolle, voor de duur van 3 maanden;
  • Passende begeleiding voor een BSc;
  • Gebruik van laptop;
  • Een stagevergoeding van €500,- per maand.

Bedrijfsinformatie

ENGIE Nederland is actief op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Samen werken we aan een mooie toekomst. De energietransitie is een wereldwijde beweging: samen staan we voor de ontwikkeling van duurzame, CO2-arme energie en het terugdringen van energieverbruik. We zoeken naar efficiëntere energie-oplossingen die het dagelijks leven veranderen en doen dit onder de merknaam ENGIE.

ENGIE Energie

De wereld van energie verandert. ENGIE is een wereldspeler die voorop wil lopen in deze verandering. Door de eigen energiebronnen stapsgewijs te verduurzamen en bijvoorbeeld digitalisering in te zetten. En vooral door klanten de regie in handen te geven hun totale energiekosten te managen en te optimaliseren. ENGIE heeft de deskundigheid en ervaring in huis om voor klanten de beste (duurzame) energieoplossingen te realiseren.

Meer informatie

Is dit jouw ideale stage? Solliciteer dan snel. Heb je vragen? Voor meer informatie over de stage opdracht kun je contact opnemen met Klaas Laanstra, 088 7692009 (Recruiter) klaas.laanstra@engie.com.