Risicomanager

Company
PACER
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master
Commences at
12 April 2017
Finishes at
12 April 2018

Description

 Utrecht/Rotterdam

(32-40u p/w)

Jij maakt het risicomanagementproces levend en creëert risicobewustzijn binnen jouw projectteam.

In jouw rol als risicomanager weet jij de juiste vragen te stellen waardoor risico’s tijdig geïdentificeerd worden en passende beheersmaatregelen genomen kunnen worden. Afhankelijk van het soort project waar je op meewerkt breng je de risico's kwalitatief of kwantitatief in beeld. Hiervoor werk je met de RISMAN methode of je stelt Monte Carlo-simulaties op. 

Als risicomanager heb je de volgende werkzaamheden:

 

 • Organiseren van risicosessies en challenge-gesprekken;

 • Opstellen en beheren van risicodossiers;

 • Opstellen van (ad hoc) risicoanalyses;

 • Formuleren van toetsbare risico’s;

 • Proactief signaleren van mogelijke risico’s en kansen.

 
 
 

Je brengt mee

Een afgeronde, bij voorkeur technische, WO opleiding. Minstens zo belangrijk is dat je over het volgende beschikt:

 • Minimaal 2 jaar werkervaring met risicomanagement binnen projecten in o.a. de infrastructurele sector, woningbouw en/of civiele techniek;

 • Intrinsieke motivatie om je verder te ontwikkelen in risicomanagement;

 • Werkervaring of affiniteit met financiën en/of kwaliteitsmanagement is een pré;

 • Sterke analytische vaardigheden;

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, onder andere om zelfstandig informatie op te halen en onderbouwde adviezen uit te brengen;

 • Een secure en nauwgezette manier van werken.

 

Solliciteren op deze functie?

Wij bieden: 

PACER is een ingenieurs- en adviesbureau en betrokken bij diverse infrastructurele en bouwkundige projecten op het gebied van projectbeheersing, contract- en risicomanagement. We zijn gevestigd in Utrecht en Rotterdam en opereren door heel Nederland zowel aan opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde. Je gaat zelfstandig of in een team van PACER collega’s aan de slag bij een of meerdere projecten.

Daarnaast doorloop jij binnen PACER een opleidingstraject waarbij je continu één dag per week werkt aan jouw eigen ontwikkeling. Dit betekent het volgen van vakinhoudelijke cursussen en competentiegerichte trainingen. Door deze intensieve wijze van kennisdeling en ontwikkeling versterk jij jouw kennis in de strategische vakgebieden van PACER. 

Werken bij PACER is werken in een dynamisch team met betrokken en gedreven collega’s. Vanuit een toegankelijke en informele sfeer werken we hard aan het bereiken van resultaten voor onze opdrachtgevers en elkaar! Zie jij aansluiting tussen jouw profiel en het bovenstaande? Wil jij je daarnaast verder ontwikkelen binnen risicomanagement? Stuur dan je C.V. en motivatiebrief naar sollicitaties@pacer.nl en wij nemen binnen een paar dagen contact met je op. 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marjolein Bos (HR) via 06-12286110 of m.bos@pacer.nl