Consultant WO Operational Transaction Services – Transaction Advisory Services

Company
EY
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master
Website
http://www.ey.com/NL/nl/About-us

Description

EY is wereldwijd toonaangevend in Assurance, Tax, Transactions en Advisory services. Met de diensten die we bieden, dragen we overal ter wereld bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën. We brengen uitmuntende leiders voort, die door samen te werken onze beloften aan al onze stakeholders waarmaken.

Daarom doen we er alles aan om talenten te werven en te ontwikkelen. Wij willen dat voor iedereen geldt dat, onafhankelijk van de tijd die je bij ons werkt, je ervaring bij EY van grote waarde blijft voor de rest van je leven. Duurzame ontwikkeling dus. En natuurlijk kunnen wij alleen onze uitzonderlijke dienstverlening aan cliënten waarmaken met de inzet van de beste mensen.

EY Transaction Services

EY Transaction Advisory Services (EY TAS) is een serviceline binnen EY die cliënten ondersteunt bij belangrijke beslissingen op het gebied van fusies, overnames, financiering en herstructurering waaronder ook werkkapitaal optimalisatie en bestaat uit 9,000 transaction professionals wereldwijd. In Nederland, zijn we met een team van meer dan 180 mensen die verspreid zitten over onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven. EY TAS is het afgelopen jaar al flink gegroeid en we streven er naar om deze groei ook in de toekomst door te zetten.

EY OTS

Binnen EY TAS adviseren en begeleiden de professionals EY Operational Transaction Services (EY OTS) op het gebied van post merger integration, afsplitsing van bedrijfsonderdelen en operationele & IT due diligence onderzoeken.

EY OTS zijn de operationele adviseurs binnen de EY transactiepraktijk. Ze helpen grote ondernemingen en private equity cliënten om fusie- & overnametransacties operationeel goed te doen verlopen. In de snelgroeiende EY OTS praktijk zijn wereldwijd inmiddels 1000 mensen werkzaam.

Vanwege de sterke groei van EY OTS zoeken we nieuwe collega’s voor het team in Amsterdam.

De functie

Als consultant Transaction Technology Services binnen EY OTS identificeer je de risico’s en het verbeterpotentieel met betrekking tot technology / IT, die het gevolg kunnen zijn van een overname of desinvestering. In het kader van de M&A transactie analyseer je de bruikbaarheid en kosten van de IT functie en systemen. Als de transactie groen licht krijgt, maak je een IT integratie- of separatieplanning en begeleid je de implementatie tijdens de kritieke ‘eerste 100-dagen’ periode. Dat doe je samen met het team, waar binnen je naar gelang je capaciteiten en ervaring snel doorgroeit en verantwoordelijkheid krijgt. Tevens werk je met andere groepen binnen EY samen, en zet je jouw kennis van IT/Technology in om hen verder te helpen. Je raakt hierbij een van de drie raakvlakken van Transaction Technology Services; Due Diligence, Carve out/Integratie en Technology sector specifieke input op bredere projecten. 

Spreekt de bovenstaande functieomschrijving je aan en voldoe je aan onderstaand profiel, dan maken we graag kennis met je.

  • Een afgeronde universitaire bèta opleiding zoals mechanical engineering, aerospace engineering, econometrie of gerelateerde opleiding.
  • Sterke analystische en interpersoonlijke skills, teamplayer, ambitie.
  • Sterke communicatie skills, zowel schriftelijke rapportage als mondeling in Engels en Nederlands

Ons aanbod

Bij EY OTS maak je deel uit van een professioneel team met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit biedt veel ruimte voor eigen inbreng en grote persoonlijke betrokkenheid bij de klant. Bij interesse biedt EY mogelijkheden om in de toekomst internationale uitdagingen aan te gaan. Daarnaast biedt EY een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket dat past bij je ambitie en behoeften, zoals een prima leaseregeling, een laptop, een smartphone, een onkostenvergoeding en een goede pensioen regeling. Verder kun je rekenen op een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer.

Contact

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Iris de Clerck, recruiter via0655442172/iris.de.clerck@nl.ey.com. Je kunt solliciteren door te klikken op “online solliciteren”.