Junior Consultant Project- en Programmamanagement

Company
Deloitte
Type
Vacancy
Location
Curius
Sector
Bachelor & Master
Language
Dutch, English

Description

Junior Consultant Project- en Programmamanagement

Fulltime • Amsterdam The Edge • Consulting • WO

Solliciteer op deze vacature

Jouw functie als Junior Consultant Project- en Programmamanagement

Ben jij een ambitieuze starter of heb je maximaal 4 jaar werkervaring in project- of programmaorganisaties? Lees dan snel verder!

Als consultant van Programme Leadership (PL) ben jij voor klanten het aanspreekpunt als het gaat om het opzetten en inrichten van project-, programma- of portfoliomanagement bij complexe business transformaties. Je adviseert klanten over project- en programmamanagement vraagstukken, waarbij jouw inbreng en kritische analyse het verschil maakt, zoals in het opzetten van een intelligent Programma Management Office. Hier richt jij je zowel op de effectieve uitvoering als het faciliteren van goede besluiten binnen projecten en programma’s.

Door toepassing van jouw kennis en ervaring, ondersteund door de methodieken van Deloitte, draag je gestructureerd bij aan het succesvol verlopen van (grote verander-)programma’s. Binnen opdrachten werk je samen met de klant en ben je operationeel betrokken bij de dagelijkse aansturing. Zo werk je aan het opstellen van business cases en projectplanningen, maar ook aan het opzetten van rapportageprocessen binnen programma’s.

Bij Deloitte Consulting, de grootste Consulting praktijk ter wereld, adviseer je topbedrijven op het gebied van groei, innovatie en strategie. Je ziet oneindig veel kansen voor je klanten. Als bedrijfskundig of IT-talent bedenk je 'out of the box' de beste oplossingen.

Voor welke opdrachten wordt Programme Leadership gevraagd?

 • Project Portfolio Management: analyseren en prioriteren van projecten en programma’s om te waarborgen dat het totaal van projecten in lijn is met de strategische doelen van de organisatie – doen we (genoeg van) de juiste dingen?
 • Programme Delivery & Programme Management Office: het opzetten en ondersteunen van de uitvoering van complexe transformaties, door tools en processen te implementeren, waaronder een Programme Management Office - doen we de dingen op de ‘juiste’ wijze?
 • Benefits Management: het analyseren van de business case van het programma, om zo inzichtelijk te maken welke baten het programma oplevert. Zo kan een organisatie, naast voortgang en budget, ook sturen op rendement van de projecten.

Jouw profiel: projectmatig, analytisch en communicatief vaardig

Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving, maken we graag kennis met jou! Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden:

 • Afgestudeerd in een universitaire studie (voorkeursrichting Bedrijfskunde en Informatiekunde);
 • Sterke analytische vaardigheden;
 • Je hebt interesse in programma- en projectmanagement en dat is terug te zien in je studiekeuze, je stage en eventuele werkervaring;
 • Je bent communicatief vaardig en in staat om in overleg met de klant tot goede oplossingen te komen;
 • Naast je studie heb je ook tijd besteed aan nevenactiviteiten en heb je actief deelgenomen aan een studentenvereniging, bestuur, commissie of sportvereniging;
 • Je bent bekend met de terminologie, methodieken en onderdelen van Project-, Programma- en Portfoliomanagement en eventueel gecertificeerd in bijv. PRINCE2, MSP of IPMA-D/C
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Jouw werkveld als Junior Consultant Project- en Programmamanagement

Binnen Consulting werken ongeveer 700 medewerkers in drie verschillende service area’s:

 • Strategy & Operations;
 • Human Capital;
 • Technology.

De service area Technology adviseert toonaangevende publieke en private cliënten op het snijvlak van business en IT, met opdrachten variërend van het formuleren en implementeren van complexe high level IT-strategieën tot de implementatie van maatwerk. Bij complexe business transformaties is IT een belangrijke component, daarom past Programme Leadership goed in deze service area. Daarnaast worden ook opdrachten uitgevoerd op het vlak van beleid, kosten of organisatie inrichting.

Programme Leadership werkt hierbij nauw samen met de klant om de organisatiestrategie te vertalen naar projecten en/of programma`s, maar ook om de doelstellingen van complexe transformaties te realiseren – of dit nu is door het uitvoeren van programmamanagement of het opzetten van een coördinerend programma management office. Je werkt hierin vaak samen met collega’s van Strategy & Operations, Human Capital en de andere servicelines van Technology.

Onze professionals beschikken over meer dan methodische kennis en ervaring in projecten, programma’s en portfolio’s. Ze zijn zich bewust van de gevolgen van de verandering, de relatie met de strategie en de onderlinge samenhang. Wij helpen organisaties succesvol te zijn in complexe transformaties.

Jouw carrièrepad en arbeidsvoorwaarden

Met kantoren in heel Nederland en ruim 4500 medewerkers is Deloitte een toonaangevende organisatie op het gebied van Consulting, Audit, Tax en Financial Advisory Services. Je werkt met ambitieuze, hoogopgeleide collega's, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een vriendelijke, open bedrijfscultuur met veel ruimte voor eigen initiatief. En met arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een prima leaseregeling, een laptop, een telefoon en een goed pensioen. Toptalent maakt bij ons snel promotie. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learning programma, een competentiemodel op maat en continue feedback.

Word jij uitgedaagd door deze functie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Berdi Mannaerts op telefoonnummer +31 (0)88 2888 744.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.