MaCo

President: Abe Scholte
Secretaris: Ruben Schwarze
Thesaurier: Joost van Berckel
Commissaris Logistiek: Susanne Verstegen
Commissaris Bedrijven: Masjenka Veldhuis
Commissaris Promotie: Leoni Vogelsang
Qualotate Qua: Fuuk van der Scheer

De master commissie (ofwel MaCo) is de commissie van Curius die activiteiten organiseert voor de masterstudenten van EPA, SEPAM en MoT. Van formele tot informele activiteiten, van inhousedagen tot Potluck diners, dit alles wordt georganiseerd door de volgende bazen en bazinnen:

Fuuk is de steun en toeverlaat van alle schaapjes in de Master Commissie. Zij behoedt hen voor bedreigingen en leidt ze in de goede banen. Als spreekbuis van Curius plant zij tevens gezelligheidsactiviteiten, zoals een ‘startetentje’ in Q3. Immer enthousiast en present bewaart Fuuk de deugden en klasse van de MaCo en haar activiteiten!

Abe is de rasechte Amsterdammer tussen de zes doorgewinterde Delftenaren. Zijn hart ligt in Amsterdam, maar komt vol enthousiasme naar Delft toe voor een MaCo vergadering en neemt dan ook gelijk een heerlijke lunch mee! Bij hem kun je terecht voor tips over een Amsterdams restaurant, waarbij stoelen overbodig zijn en een dansje gewaagd mag worden.

Je kent hem wel, Ruben, die jongeman die echt altijd op TB te vinden is. Kun je hem even niet vinden, dan is hij vast aan het Mario Karten op het hok. Ruben heeft een oog voor precisie en is streng maar rechtvaardig en is daarom absoluut van grote waarde binnen de groep. Tijdens de vergaderingen is zijn belangrijkste bezigheid dan ook het turven van adtjes en het verstoppen van het geheime woord in de notulen.

Suus is het altijd lachende en gezellige commissielid van deze mooie commissie. Echter, laat je niet bedriegen door haar schattige voorkomen. Zo is ze goed in mensen aanzetten te drinken, is ze erg goed in darten en doet ze aan spartan workouts. Ook is dj’en een van haar kwaliteiten, aangezien ze tijdens het kerstfeest van Yes!Delft de hele zaal aan het dansen kreeg met haar plaatjes draai skills.

Men noemt haar “Cold Call Masjenka” en die naam krijg je niet zomaar. Noem een willekeurig bedrijf en ze heeft binnen 10 min de CEO aan de lijn, die tekent voor een inhousedag met de MaCo of een behoorlijke som sponsorgeld. Jaja, deze fenomenale commissaris bedrijven had binnen no time Accenture in haar zak met haar charmes. Daarnaast heeft ze hoge cijfers, maar gek genoeg wel moeite met het vinden van het verboden woord in de notulen. Ze is ook niet vies van een breed scala aan drankjes en ze gaat los op het Leidseplein in Amsterdam ongeacht of er andere mensen zijn.

Joost van Berckel is de thesaurier van de MaCo, dat wil zeggen: de moneyman. Een zeer belangrijke taak want hij beslist dus over het extra gratis biertje dat jij wel of niet krijgt bij de activiteiten die wij organiseren (dus hou ‘m te vriend!). Natuurlijk kan in deze omschrijving niet ontbreken dat hij ’s nachts weleens werkt en daardoor overdag zijn rust inhaalt, maar zijn vrolijke bijdrage in de groep en de beloofde zestien turfjes op zijn naam, maakt dat gelijk weer goed!

Wij denken niet dat het mogelijk is dat er een andere commissie bestaat die tegelijkertijd zo blij en zo verdrietig is vanwege 1 lid. Deze kleine dondersteen weet alles van PR en maakt de prachtigste posters, maar Leoni is van meerdere markten thuis. Zo komt ze altijd met een stralende lach binnen en heeft ze grootse wereld plannen: ze gaat ons binnenkort verlaten. Misschien maar goed ook, want in de avond komt ze echt tot leven en sleurt ze je aan je oren naar de bar.

Archief:
MaCo 2015/2016
MaCo 2014/2015
MaCo 2013/2014