ExpoCie

President: Teun van Pelt
Secretaris: Pleuni Treanor
Thesaurier & Inhoud en Beeld: Djurre Drenth
Commissaris Inhoud en Beeld: David Zevenberg
Commissaris Edit: Pepijn de Haan
Commissaris Edit: Floor Halkens
QQ'er: Thomas Swuste

Lieve Curioten,

Je hebt de moeite genomen om ons op te zoeken en daarom zullen wij met plezier vertellen wie wij zijn en wat we doen! Wij zijn de ExpoCie, die leuke Flitsende, Fotograferende, Filmende, Aftermovie makende en TB’er van de maand kiezende mensen. Wij gaan dit jaar alles op alles zetten om zoveel mogelijk van jullie knappe (al dan niet dronken) koppies vast te leggen. Dit doen we op de altijd leuke evenementen van de S.V.T.B. Nu wil je vast weten wie wij zijn?

De vergaderingen worden geleid door onze voorzitter met een zwaar Brabants accent, Teun van Pelt! Teun is een sportieve 20 jaar oude derdejaars (ook erg actief in de derde helft) die in het prestigieuze TB-huis, HvGL, woont. Ook is deze prominente pilskameel lid van de Zaak (ook al wordt hij de eeuwige DiBo’er genoemd), en is hij op hoog niveau te vinden op het voetbalveld als scheidsrechter. De grootste schande van deze jonge casanova is dat hij nog sushi-maagd is. Aangezien dit onacceptabel is, krijgt hij 5 turfjes erbij. Op het moment van schrijven is hij naar zijn ouders omdat zijn moeder zei dat hij naar de kapper moest. Altijd luisteren naar mama, Teun! Lekker bezig.

Zijn mede-Zaak maatje Pleuni Treanor is de secretaris, ook wel schrijfslaaf genoemd. Pleuntje is 19 jaar, tweedejaars en de gatekeeper van alle Expocie turfjes. Hier is ze erg streng in, alhoewel ze haar eigen foutjes wel eens door de vingers ziet. Dit wordt in de volksmond ook wel machtsmisbruik genoemd, doe je goed Pleuni. Gelukkig worden dit jaar van haar veel regelturfjes verwacht, dus die turfjes moeten goedkomen. Als antwoord op de vraag ‘wat doe je in je vrije tijd’ zegt ze: “Deze vraag doet me echt beseffen dat ik gewoon geen hobby’s heb, triest”. Geen zorgen Pleun, zuipen is ook een hobby.

De ene helft van onze Commissaris Edits wordt gevormd door Floor Halkes! Ze is 21 jaar oud, is bezig met haar derde jaar TB en stelt altijd teleur met de regelturfjes omdat ze een vriend heeft, vet saai dus. Als Tokolid is de nu deel van het prominente huis ‘t Paradijs, waar meerdere TB’ers zich huisvesten. Ze werkt verder in de horeca, wat blijkbaar 90% van haar leven op neemt. ‘Hey Floor wanneer kun je vergaderen’ is de vraag waardoor elke vergadering zo’n 20 minuten uitloopt. ‘Nee dan moet ik werken’ staat dan ook 20x in alle notulen. Op de vraag wat ze in haar vrije tijd doet was ‘werken’ natuurlijk ook een van de antwoorden. Ga eens hobby’s zoeken ofzo.

De andere Commissaris Edit is Pepijn de Haan! De 19 jaar oude Maastrichtenaar is een bekend persoon binnen Curius (vooral onder de jongere mannen)! Ondanks zijn zuidelijke afkomst lukt het hem wel om normaal Nederlands te spreken. Dat is ook wel logisch aangezien deze nerd met zijn intelligentie gewoon groep 3 heeft mogen overslaan op de basisschool. Deze pilskameel, die op insta gesponsord wordt door Camel, was vorig jaar een prominente pik tijdens het Landelijk Congres der Bestuurskunde welke hij met 7 anderen mocht organiseren. Regelmatig geeft hij aan dat hij stopt met roken (zoals op dit moment) en houdt dit dan even vol, echter gaat hij na een paar weken weer steady door… Wanneer je Pepijn toevallig binnenkort weer tegenkomt, vraag hem even naar zijn vakantie van vorige week in Portugal. Hier zal hij maar al te graag over willen praten aangezien hij altijd over ‘club-med’ praat. Dit heeft hem in ieder geval een mooi turfje opgeleverd!

Dan hebben we ook nog Djurre Drenth uit het hoge noorden. Deze TB’er die afgelopen jaar in de WiSki meer dronken op de berg stond dan nuchter is nu onder andere verantwoordelijk voor content als commissaris Inhoud & Beeld en het geld als thesaurier. Op dit moment bevindt Djurre zich echter in zijn tweedejaars dip en skipt dus zijn tentamens, maar hé hij heeft wel zijn logistiek project gedaan! Applaus! Daarnaast probeert Djurre nu een prominente wedstrijdroeier te worden bij Laga. Gaat hem dit lukken, aangezien hij afgelopen zaterdag een belangrijke selectietraining had terwijl hij de avond ervoor als HJ werd geïntroduceerd in de HvGL? Het resultaat: na 30 seconden trainen, twee keer kotsen… Duidelijk sportman van het jaar dus.

De andere commissaris Inhoud & Beeld is David Zevenberg. Onze 20 jaar oude Hagenees is dit jaar lid geworden bij de Toko en woont sindsdien ook in Delft. Gelukkig heeft David al ervaring met foto’s. Je zou het niet zeggen, maar in het verleden stond hij voor de camera in plaats van achter de camera. Net als de andere commissaris Inhoud & Beeld bevindt David zich ook in een tweedejaars dip. Op de vraag of hij zijn tentamen had gehaald werd heel slim geantwoord “Als je het omdraait wel”! Maar gelukkig heeft onze pechvogel op dit moment weer alle tijd om te studeren, nadat hij met hockeyen weer een ongelukkige blessure heeft opgelopen. David, je moet ook geen dingen doen die je niet kan hè.

Allerlaatst hebben we nog onze QQ'er Thomas Swuste. Deze Commissaris Bachelor van de S.V.T.B. heeft dit jaar de taak om dit zooitje ongeregeld bij elkaar te houden. Hij is 20 jaar en komt net als Pepijn uit Maastricht. 

Archief
Expocie 2019-2020
Expocie 2018-2019
Expocie 2017-2018
Expocie 2016-2017
Expocie 2015-2016