ESTIEM

President: Matthijs van der Jagt
Thesaurier: Janne Nelisse
Local Responsible: Livia Nuijts
Commissaris Promotie: Lars Groen
Secretaris: Senna Limburg
Commissaris Extern: Antoine van Wezel
QQ: Tim Verwer

 

ESTIEM, the European Students of Industrial Engineering and Management, is een netwerk van Europese universiteiten dat is opgericht om Technische Bestuurskunde studenten van heel Europa met elkaar te verbinden door middel van activiteiten, reizen en uitwisselingen. Er zijn ruim 80 universiteiten aangesloten bij het ESTIEM netwerk, van Ankara tot Stockholm. Sinds een aantal jaar maakt Delft deel uit van ESTIEM en langzaam maar zeker begint het concept binnen TPM te groeien.

In november 2019 is er een uitwisseling georganiseerd met ESTIEM Tallinn, in Estland. Samen met enkele studenten uit Dresden hebben wij de prachtige en unieke stad Tallinn mogen ontdekken. Er werden nieuwe vriendschappen gevormd met onze Estse en Duitse TB collega’s en er zijn onvergetelijke herinneringen gemaakt! Oorspronkelijk was het idee dat de studenten uit Dresden en Tallinn in voorjaar 2020 naar Delft zouden komen. Ondanks dat dit niet door kon gaan door corona, hebben wij een heel leerzame, gezellige en leuke middag en avond online voor hen georganiseerd. Iedereen had het onwijs naar hun zin! 

Normaal gesproken, zonder corona, organiseert ESTIEM ook nog veel andere events, waar Curioten uiteraard aan mee kunnen doen. Van serieuze tot minder serieuze evenementen, van Portugal tot Rusland, alles is mogelijk bij ESTIEM! Een ander groot voordeel, een evenement zelf kost vaak al minder dan €40 euro. Enkel de reis naar de locatie toe moet je zelf vergoeden, verblijf, eten en reiskosten op locatie is allemaal geregeld!

Naast uitwisselingen is een jaarlijks terugkerend evenement, de TIMES. Dit is een case competition waar master studenten aan mee kunnen doen. De afgelopen twee jaar hebben de winnende groepen uit Delft zelfs de finale weten te bereiken!

Ook al maakt corona het zo nu en dan erg lastig, is onze gezellige commissie druk bezig met heel leuke events te bedenken, organiseren en te plannen! Wat dacht van je een dagje naar Aachen? Of Duitse studenten het Delftse studentenleven laten zien? Houd ons dus goed in de gaten, en wie weet zien wij jou snel terug bij een van onze evenementen!

Lijkt dit je leuk en zou je graag mee willen doen met deze activiteiten? Check onze Facebook pagina & volg ons op Instagram @EstiemDelft voor alle info over aankomende ESTIEM events! Op www.estiem.org is het mogelijk om je aan te melden voor ESTIEM en daar staan bovendien alle aankomende evenementen en reizen op vermeld waar je aan deel kunt nemen.

See you soon somewhere in Europe,

De ESTIEM-commissie

 

Archief:
ESTIEM 2019-2020
ESTIEM 2016-2017
ESTIEM 2017-2018
ESTIEM 2018-2019