ESTIEM

President: Jonathan van Loo
Secretaris: Janne Nelisse
Thesaurier: Dani van de Pol
Commissaris Promo: Livia Nuijts
Commissaris Extern: Matthijs van der Jagt
Local Responsible:  Lieke Keppels
Qualitate Qua: Joerie Kluijtmans

ESTIEM, the European Students of Industrial Engineering and Management, is een netwerk van Europese universiteiten dat is opgericht om Technische Bestuurskunde studenten van heel Europa met elkaar te verbinden door middel van activiteiten, reizen en uitwisselingen. Er zijn ruim 80 universiteiten aangesloten bij het ESTIEM netwerk, van Ankara tot Stockholm. Sinds een aantal jaar maakt Delft deel uit van ESTIEM en langzaam maar zeker begint het concept binnen TPM te groeien.

In 2019 is er een uitwisseling georganiseerd met Istanbul Yildiz Technical University waarbij 13 TB-studenten een week lang in een van de grootste steden van de wereld verbleven. Istanbul bleek een fantastische stad te zijn met zijn eigen unieke cultuur. Ook werden er nieuwe vriendschappen gevormd met onze Turkse TB collega’s, die later dat jaar naar Delft zijn gekomen.

In november 2019 stond de volgende uitwisseling alweer op de planning naar Talinn, Estland! Ook dit was weer een zeer geslaagde reis waar onvergetelijke herinneringen zijn gemaakt. 

ESTIEM organiseert nog veel meer events gedurende het jaar, waar Curioten uiteraard aan mee kunnen doen. Van serieuze tot minder serieuze evenementen, van Portugal tot Rusland, alles kan. Wat voor ons als studenten ook mooi is, is dat een evenement vaak minder dan €40 euro kost. Dit komt omdat wij de helft van de evenementkosten vergoeden! Verder hoef je zelf alleen nog je reiskosten te betalen. Verblijf, eten en reiskosten op locatie is allemaal geregeld!

Naast uitwisselingen is een jaarlijks terugkerend evenement, de TIMES. Dit is een case competition waar master studenten aan mee kunnen doen. De afgelopen twee jaar hebben de winnende groepen uit Delft zelfs de finale weten te bereiken!

Lijkt ESTIEM je leuk en zou je graag mee willen doen aan vergelijkbare activiteiten? Check onze Facebook pagina & volg ons op Instagram @EstiemDelft voor alle info over aankomende ESTIEM events! Op www.estiem.org is het mogelijk om je aan te melden voor ESTIEM en daar staan bovendien alle aankomende evenementen en reizen op vermeld waar je aan deel kunt nemen.

See you somewhere in Europe,

De ESTIEM-commissie

 

Archief:
ESTIEM 2016-2017
ESTIEM 2017-2018
ESTIEM 2018-2019