ESTIEM

DWS3bZsYwDrob5RM0ONydMFLzVINZ-3-zYK_jACF President: Annabel de Goede
Secretaris: Emma Insinger
Thesaurier: Joost Commandeur
Commissaris Promo: Joost van den Assum
Commissaris Activiteiten 1: Tom Boucherie
Commissaris Activiteiten 2: Rehan Saif
Qualitate Qua: Elsemiek Smilde

Lieve Curioten,

Als nieuwste commissie van Curius willen wij onszelf graag aan jullie introduceren.

Het ontstaan van onze commissie begon ongeveer twee jaar geleden met wat enthousiaste TB’ers die achter het bestaan van ESTIEM kwamen. Na wat onderzoek besloten zij dit netwerk te benaderen en inmiddels, ruim 1,5 jaar later hebben wij onszelf bij de Council Meeting in Poznan (de ALV van ESTIEM) opgewerkt van Guest Group naar Observer Group.

Bij ESTIEM horen gaat namelijk niet zomaar. De volledige onderwijsprogramma’s van de bachelor en master moesten geëvalueerd worden. Ook moesten er commissieleden gevonden worden die de uitdaging aan wilden gaan om te helpen bij het opzetten van ESTIEM hier in Delft. Nu het gelukt is om onszelf bij ESTIEM op de kaart te zetten en de eerste mensen mee zijn geweest op verschillende trips in Europa, willen wij graag groeien. We willen meer mensen binnen de faculteit van TBM enthousiasmeren om mee te gaan op reizen georganiseerd door ESTIEM.

ESTIEM heeft ontzettend veel te bieden. Van serieuze tot minder serieuze evenementen, van Portugal tot Rusland, alles kan. Wat voor ons als studenten ook mooi is, is dat een evenement vaak minder dan €40 euro kost. Dit komt omdat de faculteit ESTIEM zo’n goed idee vond dat ze de helft van je inschrijfgeld (tot €75) vergoeden! Je hoeft zelf alleen nog je reiskosten te betalen. Verder is verblijf, eten en reiskosten op locatie allemaal inclusief!

Als Local Group Delft (of LG Delft, zoals we heten onder de ESTIEMers) zijn wij ervoor verantwoordelijk om zo veel mogelijk van jullie een kans te bieden met reizen van ESTIEM mee te gaan. Daarnaast organiseren wij de TIMES, een evenement voor eind bachelor/master studenten. Dit is een case study competitie waarbij mooie prijzen en reizen gewonnen kunnen worden. Tot slot zullen wij volgend jaar ook activiteiten hier in Delft organiseren waar niet alleen TB’ers, maar ook buitenlandse ESTIEMers zich voor kunnen aanmelden.

Wil je meer weten over ons of over ESTIEM, neem dan vooral een kijkje op https://www.estiem.org/ of spreek ons aan bij TB Café, waar we te vinden zijn met onze grote groene map met events waar je je op dit moment voor kunt aanmelden!

See you somewhere in Europe!

De ‘ESTIEM-commissie’ aka ‘LG Delft’