BarCo

  President: Maurits Verheijen
Secretaris: Wieger Voskens
Thesaurier: Sebastian Maks
Commissaris Promotie: Britt Zandbergen
Commissaris Consumptie: Elze Kamerling
Commissaris Innovatie: Daan Herpers
Qualitate Qua: Femke Pragt

Lieve Curioten,

Dit jaar zullen wij, de BarCo10.0, er voor zorgen dat de donderdagmiddag voor menig TB-student de minst productieve studiemiddag van de week wordt. Elke donderdag zal vanaf 16:00 het koude bier vloeien en is er de mogelijkheid om spelletjes te doen, biertjes te drinken, te eten, en te chillen of wat je ook maar wilt. Wij zullen in ieder geval elke donderdagmiddag voor jullie klaarstaan.

Maar wie zijn wij dan eigenlijk?

Ik zal beginnen met onze secretaris, Wieger Voskens. Als je al eens hebt getapt of überhaupt een keer in het TB-Café bent geweest dan kun je er niet omheen of je hebt Wieger gezien. Met zijn mooie lange lokken staat hij altijd voor je klaar om een leuke babbel te maken of een biertje voor je te tappen. Maar gezellig doen en tappen is niet het enige dat hij kan, want hij weet ook nog eens enorm veel van alle biertjes. Ga even kort met hem praten en je weet meteen de afkomst van een biertje, de ingrediënten, het alcoholpercentage en welke nou echt het lekkerst is, namelijk het Bootje. Wellicht zul je ook buiten het TB-Café weleens van hem gehoord hebben want hij ziet er niet alleen goed uit, maar is ook nog eens enorm getalenteerd op de gitaar. Je zult hem namelijk ongetwijfeld hebben horen shinen op het lustrumlied!
Dan komen we aan bij onze thesaurier, de man van het geld, Sebastian Maks. Mocht je hem volgend jaar in een gouden lamborghini zien rijden weet je hoe het komt, dan heb jij met je biertjes hem lekker gesponsord. Maar geld binnenharken is niet het enige waar deze snelheidsduivel goed in is, want het bier gaat er ook behoorlijk snel in. Ben je geïnteresseerd in een speedcursus bier-adten, schroom vooral niet om hem aan te spreken, want hij legt je het met liefde haarfijn uit! Gelukkig bestaat zijn leven niet alleen maar uit geld en bier, want ondanks dat deze jongen een vriendin heeft is hij toch best gezellig op feestjes waar hij ook altijd de spotlight weet te claimen met zijn creatieve Afrikaanse regendansjes.
Ben jij ook zo blij dat je nooit een borrel hebt gemist, omdat je simpelweg niet wist dat er iets was?! Nou wij ook! Want wij zijn enorm blij dat dit jaar Britt Zandbergen de functie commissaris promotie mag vervullen. Met haar mooie ontwerpen zijn dit jaar alle posters stralender dan ooit, worden de tappersshirts leuker dan ooit en hoef je nooit te vrezen dat je een borrel gaat missen. Naast het TB-Café is zij ook regelmatig te vinden op de toko waar ze niet weg te slaan is van haar club, want deze toko-tijger heeft nog niet helemaal door dat ze al een tijdje geen eerstejaars meer is.
Dan is het nu tijd om het hart van het TB-Café aan te kondigen. Want een donderdag zonder pels, is een donderdag niet geleefd. De vrouw die altijd zorgt dat het bier koud staat en rijkelijk vloeit is niemand minder dan Elze Kamerling, onze commissaris consumptie. Dit jaar met al jullie enthousiasme wordt ze extra veel aan het werk gezet, want ze is nog steeds iedere week verbaasd hoe goed tb’ers kunnen drinken en borrelen. Mocht je een keer TB-Café hebben gemist, geen getreur, deze leuke verschijning is ook minimaal 2 keer per week te vinden in Lorre waar veel gedanst en gesjanst wordt.
De volgende man kent vele namen, Hercules, Chuck Norris, the Hulk, Angelo van der Pas, maar staat bij ons toch echt bekend als Daan Herpers a.k.a. onze commissaris innovatie. Je zult hem ongetwijfeld herkennen als je ooit een stap hebt gezet in de Basic-Fit waar hij dagelijks aan het pompen is om de biertjes eraf te sporten, of van de meters hoge stapels lege bierglazen waar hij altijd mee rondloopt in het TB-Café. Deze Westlander gaat komend jaar allerlei innovatieve projecten ondernemen om het café beter te maken dan ooit tevoren, maar dat is niet het enige dat hij toevoegt. Hij is namelijk ook altijd de man achter het avondeten. Buiten dat hij ontzettend goed is in bestellen bij Rice&Pasta, kan hij ook nog eens ontzettend lekkere eitjes bakken. Onder het motto, liefde gaat door de maag, Daan is single and ready to mingle. Maar dames let op! Als je hem op een date wil vragen moet je wel snel zijn, want hij gaat ons binnenkort voor 3 maanden verlaten om te kijken hoe de barretjes in China ervoor staan. Als je hem niet per se op date wil vragen kun je hem ook altijd wakker bellen om gewoon gezellig een biertje te doen!
De BarCo zou natuurlijk nooit soepel kunnen lopen als we niet een beetje in het regime werden gehouden door onze lieftallige QQ’er Femke Pragt. De bar fleurt altijd meteen op als deze verschijning binnenkomt, maar ze is er niet alleen voor de gezelligheid. Nou, eigenlijk wel als ze in het TB-Café staat. Een van haar favoriete spellen is de kamelenrace en dat verbaasde ons niet, want zij heeft vele raakvlakken met het dier. Zo is het woord kameel afgeleid uit het arabisch en betekent het ‘schoonheid’, Femke drinkt net als een kameel meer dan 100 liter (bier) achter elkaar en tot wel 60 liter per minuut en ze is evenals een kameel ontzettend sterk! Wanneer het TB-Café niet geopend is, kun je altijd met Femke bakken (koffie) vouwen op het hok waar zij regelt dat de relaties tussen de BarCo, het 25ste bestuur en de faculteit vlekkeloos verlopen.
Ten slotte: ik ben Maurits Verheijen, de president van de BarCo. Ik ga samen met deze koningen en koninginnen komend jaar van elke donderdag een zo’n leuk mogelijke borrel maken. Ik heb er enorm veel zin in en zie jullie graag in het TB-Café!

Cheers!

Archief:
BarCo 9.0
Barco 8.0
BarCo 6.0